PSD îi cere primarului Boc să rezolve problemele principale ale oraşului până la centenarul Marii Uniri

• Domnul Boc îşi prezintă realizările pe Internet •
PSD Cluj susţine că după cele şase luni din noul mandat al primarului Emil Boc nu se poate identifica nicio realizare. Social democraţii avertizează că Emil Boc trebuie să se trezească din letargia administrativă şi să identifice un program bine articulat care să ducă la dezvoltarea oraşului. „Anul 2017 pregăteşte un eveniment extrem de important pentru România, o sută de ani de la Marea Unire, în 2018, Cluj-Napoca trebuie să intre cu principalele probleme rezolvate dacă nu măcare riguros structurate de la A la Z şi mai ales cu termene de finalizare corecte. Dar pentru aceasta, Emil Boc trebuie să se trezească din letargia administrativă, să identifice şi să aplice soluţii rapide şi să conştientizeze că dezvoltarea oraşului trebuie susţinută printr-un program administrativ bine articulat” a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele interimar al PSD Cluj. PSD arată că una dintre problemele nerezolvate de administraţia Boc e cea privind traficul auto. ‘’Decongestionarea traficului din Cluj-Napoca rămâne cea mai importantă promisiune nerealizată, de peste ani, a primarului Emil Boc, practic oraşul fiind sufocat mai ales în orele de vârf şi uneori după o ploaie mai serioasă’’, explică PSD, aduăgând că şi construirea unui nou cartier de locuinţe în Borhanci intră la capitolul promisiuni neonorate. ‘’Acestea au rămas la stadiul de „cartiere din hârtie”, Emil Boc promite de doisprezece ani locuinţe noi pentru clujeni dar în realitate avem doar cartiere megalomanice din hârtie!’’. spun social democraţii. Printre promisiunile neonorate ar mai fi, în opinia reprezentanţilor PSD realizarea Centrului Regional de Industrii Creative şi Tehnologie Avansata, Centrul Cultural Transilvania, Aqua Park-ul, promisiunea privind înfiinţarea unui patinoar permanent,  finalizarea în şase luni a Podului Traian şi nefinalizarea la timp a lucrărilor de modernizare a Liceului ‘’Mihai Eminescu’’.
‘’Administraţia clujeană nu a reuşit să ţină pasul cu dezvoltarea oraşului, cu extinderea imobiliară care a generat numeroase străzi private dar care sunt abandonate de primar, doar în campania electorală edilul promiţând sporadic asfaltarea lor. Chiar dacă termenul de realizare al proiectului „Redecorarea şi reamenajarea zonei Cetăţuia – monument istoric, punct de referinţă al municipiului Cluj-Napoca” era acum şapte ani, amenajarea zonei Cetăţuia este necesară şi astăzi. Probabil nici în 2017 Emil Boc nu va putea explica cum va realiza deodată Someşul navigabil promis în campania din 2012 şi monorailul pe albia râului Someş propus în 2014. Semnalizarea intrărilor, din localităţile Feleacu, Floreşti, Baciu şi Apahida în Cluj-Napoca arată ca în epoca de aur. Emil Boc a promis concursuri şi premii pentru modernizarea acestora dar realitatea gri şi monotonă a intrărilor în oraş este evidentă. Platforma online a primăriei rămâne o problemă mică dar penibilă pentru municipalitate. Funcţionalitatea butoanelor de limbă străină lipseşte cu desăvârşire iar actualizarea site-ului se face doar la nivel de comunicare cu presa. Cât despre transparenţă în actul administrativ şi prin publicarea unor rapoarte, precum cel al Curţii de Conturi, sperăm doar ca anul 2017 să aducă mai multă responsabilitate şi respect faţă de contribuabilul clujean’’, sunt alte deficienţe identificate de PSD Cluj. Totodată, potrivit social democraţilor, Pata Rât rămâne o pată pe obraz a primarului Emil Boc.
‘’Pe lângă aceste promisiuni nerezolvate şi realităţi dureroase pentru comunitatea noastră, PSD Cluj îi aminteşte primarului Emil Boc, că baza sportivă Gheorgheni, cea mai modernă bază sportivă din istoria Clujului, este un proiect finanţat de  Compania Naţională de Investiţii, un proiect susţinut de către preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi PSD Cluj, contribuţia municipialităţii fiind de doar 10%,’’, mai spun social democraţii.
Reprezentanţii primăriei clujene au refuzat să comenteze acuzaţile PSD, precizând că, la sfârşitul anului 2016, primarul Emil Boc şi-a postat pe pagina personală de pe o reţea de socializare un material video ce prezintă principalele investiţii realizate de municipalitatea clujeană cu sprijinul clujenilor. Potrivit filmului, printre investiţii se numără modernizarea, întreţinerea şi repararea a 93 de străzi şi pieţe din municipiu, modernizarea arterelor importante din oraş, modernizarea străzii Făget(suprafaţa reabilitată fiind de 190.000 mp – trotuare şi carosabil), modernizarea Pieţei Gării şi a pasajului subteran din zonă, modernizarea laturii Sud şi Est a Pieţei Unirii, amenajarea platformei de parcare cu 229 locuri pe strada Năvodari, începerea lucrărilor la Podul Traian, reabilitarea pasajelor subterane de pe Calea Floreşti, reabilitarea turnului cu ceas al clădirii Primăriei Cluj-Napoca, amenajarea de puncte gospodăreşti îngropate, amenajarea unui loc de joacă pentru câini în parcul Detunata, extinderea modernizării Spitalului Clujana, achiziţia a 20 de troleibuze noi, înfiinţarea benzii dedicate transportului în comun, continuarea programului de gratuităţi pentru transportul în comun la elevi, studenţi şi pensionari, darea în folosinţă a bazei sportive din Gheorgheni, înfiinţarea bazinului olimpic din cartierul Grigorescu, continuarea programului de burse pentru elevii cu media peste 8,50, modernizarea şi extrinderea unor şcoli, înfiinţarea unei creşe cu 120 de locuri şi modernizarea Cinematografului Dacia.
    C. PURIŞ

Articole din aceeasi categorie