Promisiuni îndeplinite la Bonţida

Când, la începutul aestui an, am publicat proiectele edililor comunei Bonţida pe 2017, credeam că ele sunt puţin exagerate şi greu de realizat. Iată, după şapte luni, unele din investiţiile prezentate de primarul Emil Cârhaţ prind contur.

Înainte de toate, trebuie evidenţiată finalizarea lucrărilor de canalizare în localităţile Bonţida şi Răscruci, recepţionate chiar zilele trecute. Sunt obiective importante în viaţa populaţiei din cele două sate, toate realizate după introducerea gazului metan şi a apei potabile. Tot în această perioadă s-au demarat lucrările de modernizare a Căminului Cultural din satul Coasta şi construirea capelei în cimitirul din Bonţida. Şi tot în această vară, gospodarii bonţideni şi-au propus reparaţii de străzi şi uliţe pe raza localităţilor Răcruci şi Bonţida, pe o lungime de 7,2 km, valoarea investiţiilor, realizate cu fonduri europene, fiind de un milion euro. Sunt lucrări deosebit de importante, având în vedere că după introducerea canalizării carosabilul  multor străzi s-a distrus şi necesită reabilitarea.

Primăria comunei Bonţida mai are în vedere, în perioada următoare, modernizarea sediului Căminului Cultural din Răscruci, unde se va amenaja şi o scenă în aer liber (un fel de Teatru de vară; multe oraşe mari nu dispun de aşa ceva). Şi acest plan edilitar se va realiza pe fonduri europene. Tot în curând vor demara şi lucrările de construcţie ale unui nou pod peste Valea Borşei.

Edilii comunei Bonţida mai au trei proiecte mari, dintre care amintim introducerea apei din sursa Gilău în satele Tăuşeni şi Coasta şi construirea de grădiniţe noi în localităţile Bonţida şi Răscruci. Până în prezent, aceste instituţii de învăţământ funcţionau în clădiri vechi şi în spaţii mici.

În sfârşit, să nu uităm că anul trecut s-a amenajat noul centru civic la Bonţida, unde în curând va avea loc o nouă ediţie a Zilelor Castelului Bánffy, simbolul aşezării de pe Valea Someşului Mic.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie