Proiecte îndrăzneţe la Centrul de informare turistică Gherla

De când în municipiul Gherla s-a deschis Centrul de informare turistică, aproape zilnic trecem pragul sediului din centrul oraşului şi mereu găsim multe noutăţi.

Chiar dacă se află la începutul funcţionării, noul centru are deja o bogată activitate. Zilele trecute acolo ne-am întâlnit cu unul dintre intelectualii gherleni, dr. ing. Aurel Bria, un specialist al alimentaţiei sănătoase, preşedintele “Eco Samus” şi în ultimii ani iniţiatorul unor acţiuni de educaţie alimentară sănătoasă, adică de hrănire numai şi numai cu produsele agricole din sursa proprie. Meleagurile noastre sunt pline cu astfel de produse şi nu este nevoie să apelăm la… importuri. În anii trecuţi, domnul Aurel Bria a organizat mai multe conferinţe, simpozioane şi dezbateri pe această temă, care s-au bucurat de mare audienţă în rândul populaţiei. Prin noul Centru de informare turistică din municipiul Gherla se vor continua aceste acţiuni de popularizare şi de promovare a tradiţiilor şi obiceiurilor gastronomice locale (să nu uităm că Gherla are deja un renume în această privinţă!).

La sfârşitul săptămânii trecute, dr. ing. Aurel Bria a participat la manifestările culturale organizate cu ocazia Zilelor Tioltiurului (comuna Corneşti), unde a avut o întâlnire cu edilii şi cetăţenii comunei şi unde au fost ridicate şi astfel de probleme ale unei vieţi  şi alimentaţii sănătoase. Domnia sa este prezent în fiecare an şi la acţiunile iniţiate de Grupul de Acţiune Locală, GAL Someş Transilvan (preşedinte Emil Cârhaţ, primarul comunei Bonţida), unde mereu se implică în derularea unor programe de valorificare a resurselor naturale ale microregiunii în care ne găsim.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie