PNL şi UDMR uniţi de aceleaşi interese: au dublat indemnizaţiile membrilor consiliilor de administraţie

După ce, în şedinţa Consiliului Local de luni, 12 martie, s-au opus prin vot, majorării indemnizaţiilor membrilor a două consilii de administraţie subordonate Primăriei Cluj-Napoca, consilierii locali PSD-ALDE Cluj-Napoca revoltă public. Prin intermediul unui comunicat de presă, transmis pe adresa redacţiei, aceştia reclamă dublarea indemnizaţiilor membrilor Consiliilor de Administraţie din Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca, respectiv din Regia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj-Napoca. „Nu putem fi de acord cu acordarea unor indemnizaţii în creştere de la 750 la 1.500 net către sinecurişti din jurul Primăriei Cluj-Napoca. Este vorba de nişte cheltuieli nejustificate, o risipă din banii publici. Să acorzi indemnizaţii de 1.500 de lei net pentru o activitate ce presupune prezenţa o singură dată pe lună, unde de obicei nu se discută nimic, este o sfidare a bunului simţ”, consideră aleşii locali ai coaliţiei PSD-ALDE, arătând că prin această decizie consiliile de administraţie ale regiilor municipilui Cluj-Napoca devin cele mai bine plătite din ţară.

Potrivit liderului aleşilor locali din coaliţia PSD-ALDE, Dan Morar, majorarea indemnizaţiei nu a fost dezbătută în comisia de specialitate din cadrul Consiliului Local, anterior şedinţei de plen, discuţia celor două proiecte rezumându-se la prelungirea mandatelor membrilor consiliilor de administraţie.

Precizăm că, deşi cele două proiecte de Hotărâre de Consiliu Local (HCL) prevedeau stabilirea remuneraţiei lunare la 1.000 de lei pentru fiecare membru din cele două consilii de administraţie, printr-un amendament formulat de consilierul PNL, Florin Gliga, preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe din CL, cuantumul indemnizaţiilor a ajuns la circa 2.200 de lei brut, respectiv echivalentul unei remuneraţii nete de 1.500 de lei. „De ce este nevoie de indemnizaţii de 1.500 lei net? Cum se justifică această creştere? Care sunt atribuţiile suplimentare? Sunt întrebări la care consilierii locali PNL şi UDMR nu au ştiut sa răspundă”, arată consilierii locali ai coaliţiei PSD-ALDE, subliniind că, încă o dată, maşina de vot şi-a făcut treaba.

Menţionăm că cele două regii din subordinea Consiliului Local sunt conduse prin intermediul consiliilor de administraţie, formate fiecare din câte şapte membri, numiţi pe o perioadă de patru ani. Întrucât mandatele acestora urmează să înceteze de drept, la data de 20 martie, aceştia au fost numiţi provizoriu, prelungindu-li-se mandatele pînă la maximum şase luni, până la finalizarea procedurii de selecţie, se arată în proiectele de HCL. Consiliul de Administraţie al RADP este compus din Alexandru Coroian (în calitate de reprezentant al autorităţii tutelare), Ioan Morocăzan, Paul Paşcalău, Daniel Vaman, Sorin Ţepuşe, Otilia Marina şi Nicolae Câmpan (reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice), în timp ce Consiliul de Administraţie al RAT este format din acelaşi Alexandru Coroian, Emil Miron, Ciprian Moldovan, Venezel Csibi, Eugen Cocan, Marton Orsolya şi Ioan-Cristian Tat (reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice).

Precizăm că, deşi cei cinci consilieri ai Opoziţiei locale au votat împotriva celor două proiecte de HCL, documentele au fost adoptate de plenul Consiliului Local cu larga majoritate a Puterii.

Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie