Noua conducere a CJ Cluj vrea să asfalteze toate drumurile judeţene din Cluj

Noul vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, spune că îşi propune să modernizeze şi să reabiliteze reţeaua de 1205,60 km de drumuri judeţene. El spune că face deja demersuri pentru asfaltarea întregii reţele de drumuri judeţene din judeţ, mai puţin a acelor sectoare de drum asfaltate în ultimii trei ani de zile, care beneficiază de o îmbrăcăminte în stare bună.

Printre lucrările propuse a fi realizate în cadrul acestui proiect se numără: aşternerea de covoare asfaltice pe Asfaltare-2sectoarele de drum cu asfalt degradat şi peste reciclările existente neprotejate, tratamente bituminoase pe sectoarele de drum cu asfalt în stare relativ bună, reabilitări pe sectoarele intens circulate şi cu aflux mare de turişti, respectiv asfaltarea completă a sectoarelor de drum pietruite.

Valoarea estimată a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii este de aproximativ 140-150 de milioane de euro, preţul exact, respectiv soluţia tehnică fiind stabilite ulterior elaborării proiectelor tehnice. Printre sursele de finanţare ale acestui proiect se numără atît sursele proprii cît şi varianta „creditului furnizor”, executantul lucrărilor de modernizare a drumurilor judeţene, care va primi şi întreţinerea acestora, va fi interesat să lucreze într-un timp cît mai scurt, la o calitate superioară, astfel încît Asfaltarecostul de întreţinere să fie unul mic.

„Îmi doresc să pregătim documentaţia tehnică într-un timp cît mai scurt astfel încît lucrările să înceapă cît mai repede, termenul de execuţie fiind estimat la aproximativ 1,8 – 2 ani de zile. Ştim cu toţii care este situaţia unor sectoare de drum judeţean care tranzitează judeţul şi cum arată unele artere care duc spre zonele turistice. Prin acest proiect dorim să venim atît în întîmpinarea cetăţenilor clujeni, respectiv a celor străini care îl tranzitează, cît mai ales în sprijinul turiştilor care doresc să ajungă la unul dintre multele obiective de interes turistic pe care le are acest judeţ. Consider că o condiţie esenţială în vederea dezvoltării echilibrate şi armonioase a întregului judeţ, a îmbunătăţirii potenţialului turistic, a reducerii decalajelor de dezvoltare între mediul urban şi mediul rural, precum şi între diferitele zone sau localităţi ale judeţului o reprezintă crearea unei infrastructuri rutiere moderne, la nivelul standardelor europene din domeniu”, a declarat Mihai Seplecan.

Precizăm că în perioada 2011-2015 trebuiau asfaltaţi 423 km de drumuri, conform unui contract încheiat cu consorţiul de firme Kiat Group Construct, Tehnic-Asist şi Damar Consult, prima companie fiind liderul asocierii. Valoarea investiţiei urma să fie de 281,7 mil lei (circa 69 mil euro), fără TVA.

La începutul acestei veri, CJ Cluj a făcut însă demersuri pentru rezilierea contractului cu Kiat din cauză că societatea nu a respectat contractul.

C.P.

Articole din aceeasi categorie