Muzeul de Artă Cluj – Napoca

p { margin-bottom: 0.1in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 10); line-height: 120%; text-align: left; }p.western { font-family: „Liberation Serif”,serif; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Droid Sans Fallback”; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „FreeSans”; font-size: 12pt; }

World Press Photo 2019

vernisaj marţi 2 iulie, 18. 00

Evenimentele expoziţionale se ţin lanţ, nu este nici o exagerare în această afirmaţie. Nu este săptămână în care să nu avem una sau două vernisaje, interesante şi de interes, audienţa fiind maximă de fiecare dată.

Marţi îşi deschide porţile World Press Photo 2019. Şi ajung la o singură concluzie, cu siguranţă veţi fi de acord cu mine, fugit irreparabile tempus!

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo se va deschide peste numai o zi, evenimentul în sine fiind organizat cu sprijinul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, a Consiliului Județean Cluj, alături de Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ambasada Olandei în România.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc în prezenţa unor distinși invitați: Stella Ronner Grubacic, ambasadoarea Olandei la București, Jerzy Brinkhof, curator World Press Photo și Cristian Movilă, președinte al Fundației Eidos.

Credem că libertatea presei este extrem de importantă și o asemenea selecție mondială de fotografii de presă ar trebui expusă în cât mai multe orașe din România” a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos Foundation, reprezentant World Press Photo în România.

În cifre, World Press Photo 2019 înseamnă 140 de fotografii câștigătoare – selecție făcută dintr-un total de 78.801 de imagini realizate de 4.738 de fotografi din 129 de ţări.

Câteva date despre Eidos se impun de la sine. Eidos operează la intersecția dintre creativitate, tehnologie, filosofie și antreprenoriat, organizând evenimente, programe educaționale, cercetare experimentală și suport pentru producția proiectelor artistice. Targetul principal este de a construi punți de comunicare între creatori și vizionari din România și din restul lumii, oferindu-le o plajă emergentă de platforme ce facilitează schimbul de expertiză. Dorinţa este de a conecta și inspira, de a aprofunda înțelegerea reciprocă asupra comunităților aflate în permanentă expansiune, de a dezvolta capacitatea de creștere, cu o conștiință globală comună, ca specie unică, printr-o esență autentică și, așa cum ar spune Aristotel, “printr-un eidos colectiv”.

Am să revin asupra expoziţiei în cel mai scurt timp posibil.

Demostene ŞOFRON

America, Haiti, Port-au- Prince. In the centre of Port Au Prince, the remains of the cathedral destroyed by the earthquake stand out against the skyline. No restoration work is contemplated; these ruins are to remain as a silent witness to the tragedy. 28th November 2014
©Marco Gualazzini

Articole din aceeasi categorie