Lucrări edilitar-gospodăreşti în comuna Căşeiu

Cum treci de municipiul Dej, intră direct în comuna Căşeiu, Urişor fiind prima localitate componentă. Este delimitată doar de un indicator de circulaţie, în rest este aproape contopită cu Dejul.

Nu e de mirare că și semnele urbanizării se văd la tot pasul şi în comună. Case noi (adevărate vile!), gaz metan, apă la reţea şi canalizare, adică tot ce înseamnă confort.  Asta este comuna Căşeiu, ce are în  componenţă 10 sate!

După cum ne-a declarat primarul comunei, Silviu Boldor, anul acesta, în comună sunt multe lucruri de făcut. Printre lucrările planificate se află introducerea canalizării în localitatea Coplean, modernizare de străzi în satele Urişor şi Căşeiu, construirea de capele în cimitirele din Coplean şi Rugăşeşti. Anul trecut o capelă a fost construită şi în centrul de comună, dar  intenţia primarului este ca în toate satele componente să fie realizate astfel de obiective.

La Căşeiu, nu de mult s-a modernizat clădirea Căminului cultural, în apropierea lui fiind amenajată şi o nouă remiză P.S.I. Acolo am văzut și  un buldoexcavator nou, dotat şi pentru degajarea zăpezii în caz de nevoie. Zăpadă, însă, nu există pe meleagurile someşene, nici pe vârful dealurilor. Dacă în alţi ani, pe vremea asta (sau mai târziu, în lunile aprilie – mai) au fost inundaţii în zonă, în prezent, prin grija Primăriei, au fost curăţate văile şi decolmatate şanţurile de pe marginea drumurilor. Mai bine să previi necazurile, decât să ai probleme pe parcurs.

La marginea Căşeiului, la ieşirea spre Dej, am admirat din nou frumoasa bază sportivă, de unde a pornit pe drumul performanţei echipa de oină fete a Şcolii Gimnaziale din localitate, fruntaşă pe ţară la această disciplină sportivă (an de an câştigă locurile I sau II la competiţiile rezervate şcolarilor). Deci, au cu cine să se laude locuitorii aşezării din vecinătatea municipiului Dej, oameni harnici şi buni gospodari.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie