Laszlo Tokes: Ar fi timpul ca în fruntea Clujului să fie un primar maghiar

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat că ar fi timpul ca municipiul Cluj-Napoca să aibă iarăşi un primar maghiar şi crede că acest lucru ar fi posibil de anul viitor, odată cu alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

„Ar fi timpul şi cazul ca Clujul să aibă iarăşi în frunte un maghiar, aşa cum şi la Sibiu este un primar Laszlo-Tokes-30german”, a subliniat Laszlo Tokes. El crede însă că „românii o să se unească şi cumva vor dobîndi scaunul de primar al Clujului”.

Europarlamentarul a mai spus că susţinătorii săi, grupaţi în jurul încă neînregistratului Partid Popular Maghiar, vor purta discuţii cu UDMR pentru desemnarea unui singur candidat din partea comunităţii maghiare la funcţia de primar al oraşului Cluj-Napoica, dar şi în alte localităţi unde maghiarii ar putea cîştiga într-un singur tur.
„Şi la Cluj avem de gînd să ducem astfel de tratative şi să ne înţelegem. Încă nu am început tratativele”, a precizat Tokes.

În opinia europarlamentarului Laszlo Tokes, un primar maghiar ar reprezenta mai bine interesele clujenilor. „Un primar maghiar la Cluj ar reprezenta mai bine interesele noastre comune, atît ale românilor, cît şi ale maghiarilor, dar mai ales nouă ne lipseşte să fim mai bine reprezentaţi, pentru că dintr-o situaţie majoritară, în 50 de ani, am ajuns în minoritate absolută şi ar fi timpul să oprim descreşterea ungurimii la Cluj”, a menţionat Laszlo Tokes.

Ultimul primar maghiar al Clujului a fost în perioada Diktatului de la Viena, pînă în 1944, dar au existat mai mulţi primari maghiar şi în perioada imperiului austro-ungar, pînă în 1919.

Articole din aceeasi categorie