În comuna Căşeiu continuă lucrările edilitare

An de an, ultimul trimestru  este  cel mai rodnic pentru edili, indiferent că este vorba de mediul urban sau cel rural. De obicei banii vin târziu, iar  apropierea iernii îi pune în alertă pe gospodarii oraşelor şi comunelor.

Zilele trecute, oprindu-ne  în comuna Căşeiu, am constatat acelaşi lucru, însă acolo au fost continuate  investiţiile demarate deja. Nu numai continuate, ci chiar finalizate. În momentul sosirii noastre, s-a făcut recepţia canalizării în satul Coplean, unde în ultimii ani a fost introdusă și apa potabilă, o altă frumoasă realizare a Primăriei. Primarul comunei Căşeiu, Silviu Boldor, ne-a spus că doresc, până la sfârşitul anului, să reabiliteze 10  kilometri de drum comunal, din care 5 kilometri din  fonduri  europene, iar 5 kilometri din fondurile Ministerului Dezvoltării. Pe edilii comunei îi ajută şi timpul deosebit de frumos din această toamnă, care oferă condiţii bune derulării  proiectului. Având în vedere că pe raza comunei sunt nu mai puţin de 10 sate, este mare nevoie de modernizarea drumurilor de acces. Recent a fost reabilitat drumul ce duce spre satul Leurda, tot o realizare a administraţiei locale.

Aflându-ne în plină toamnă, era de înţeles să-l întrebăm pe primarul Silviu Boldor care este situaţia în ce privește încălzirea spaţiilor şcolare. Am aflat că atât Şcoala  Gimnazială Căşeiu, cât şi Şcoala Gimnazială  Rugăşeşti posedă centrale termice proprii, iar cele cinci grădiniţe dispun de cantităţile de combustibil necesare asigurării temperaturilor adecvate pe toată perioada anotimpului rece. Însă, până când vine  iarna, pe terenul sintetic de minifotbal, din vecinătatea şcolii din Căşeiu, copiii au unde să se joace. Am admirat şi noi frumoasa bază sportivă, ocupată, pe toată durata zilei, de un tineret viguros  şi sănătos.

La școala din centrul de comună elevii claselor V-VIII se pregăteau pentru manifestările cultural-artistice dedicate Centenaruluiu Marii Uniri, acţiune derulată sub coordonarea directorului, prof. Cristian Groşan. Frecvent vedem, și la manifestările organizate în municipiul Dej, cadre didactice şi copii de la şcoala din Căşeiu, interesaţi de folclor sau de o lansare de carte. Iată ce înseamnă să îndrumi elevii pe drumul afirmării, în ciuda faptului că ei învaţă în mediul rural!

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie