Expoziţie ”2 în 1” la Turda: Fotografie şi artă culinară

tiganila Aproape 100 de fotografii, ce înfăţişează, în toată gama nuanţelor dintre alb şi negru, peisaje, figuri de oameni sau animale, fenomene naturale, precum fulgerele, sau elemente primordiale din natură, ca de exemplu apa, alcătuiesc expoziţia de artă fotografică ”Nuanţe”, realizată de dr. Nicuşor Ţigănilă şi găzduită la Galeria municipală de Artă din Turda, str. Libertăţii nr. 2.

Cu ocazia vernisajului, eveniment ce a avut loc luni, 1 februarie, medicul Nicuşor Ţigănilă a oferit participanţilor cîteva zeci de albume cu reproduceri ale fotografiilor ce alcătuiesc expoziţia ”Nuanţe”.

Spre deosebire de exponatele fotografice realizate de Nicuşor Ţigănilă, ce vor rămîne pe simezele Galeriei municipale de Artă din Turda pînă în 25 februarie, o altă expoziţie, de artă culinară, realizată de dr. Iuliu Cărpineanu, care a pregătit pentru acest prilej preparate din vînat, a avut o existenţă efemerarta culinaraă.

După ce au ”mîncat” din priviri fotografiile ce împodobesc pereţii galeriei turdene, participanţii la vernisajul expoziţiei de artă fotografică ”Nuanţe” au mîncat, de această dată la propriu, preparatele culinare din expoziţia dr. Iuliu Cărpineanu. Invitaţii au avut ocazia să se delecteze cu nuanţele gusturilor unor mîncăruri precum somn cu jeleu de lămîie, lămîi pane, preparate din carne de porc mistreţ, carne de căprioară cu jeleu de agreşe, salată boeuf cu fazan, piept de bibilică pane, sau cu brioşele umplute cu ouă de prepeliţă, afine, lămîie, ciocolată, ciuperci de pădure sau cu măghiran.

Emil HĂLĂŞTUAN

Articole din aceeasi categorie