Cum aruncă aleşii naţiei „pisica moartă” peste gardul vecinului

Prezent în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune din Cluj-Napoca, deputatul PSD Sorin Bota a criticat administraţia clujeană cu privire la infrastructura şi, respectiv, aglomerarea traficului din oraş, subliniind că acesta este al doilea cel mai aglomerat oraş din ţară, după Bucureşti.

„Oraşul s-a triplat în ultimii 20 de ani, iar străzile au rămas aceleaşi. Nu există în momentul de faţă nici un program lucid de dezvoltare a infrastructurii rutiere în acest oraş. Am avut primar, premier şi iar primar care nu s-a ocupat aşa cum ar fi trebuit de aceste aspecte, din nici unul dintre posturi. Vina aparţine exclusiv autorităţilor locale din Cluj-Napoca şi Floreşti pentru aglomerarea care există astăzi în această zonă”, a afirmat Bota, explicând: „Lipsa sistematizării eficiente a traficului şi infrastructura inadecvată pentru dezvoltarea care a avut loc în ultimii ani sunt rezultatul ineficienţei celor două administraţii locale, care nu au făcut nimic cu privire la aceste aspecte. Se vorbeşte de fiecare dată despre proiecte şi lucruri începute, însă neterminate, găsind şi invocând mereu motive care să ascundă incompetenţa lor în această materie”, a spus deputatul, făcând aluzie la nemulţumirile primarului Emil Boc privind bugetul alocat de Guvernul Grindeanu proiectelor de infrastructură ce vizează municipiul Cluj-Napoca, respectiv judeţul Cluj.

Precizăm că, prezent săptămâna trecută la o emisiune de radio în direct, primarul Emil Boc a criticat Guvernul Grindeanu, afirmând că Executivul nu a alocat nici un ban în 2017 pentru centura metropolitană. „Centura Clujului apare în Master Planul General de Transport (sub numele Transregio Feleac). Uniunea Europeană a aprobat circa 138 de milioane de euro pentru acest proiect. Guvernul este un intermediar, care ar trebui să ia bănuţii de la Bruxelles şi să îi transfere la Cluj, dar refuză. Proiectul nu este cuprins în bugetul general pe 2017. A fost propus ca amendament, dar a picat”, a subliniat edilul, exprimându-şi speranţa ca la o viitoare rectificare de buget să fie inclusă şi centura metropolitană.

„Demersurile sunt politice, nu vă gândiţi la altceva. Ceea ce cerem noi este o prioritizare a proiectelor, pentru că banii există. Ai 138 de milioane de euro alocaţi pentru centura metropolitană şi nu îi foloseşti, ba chiar există riscul să îi pierzi, dacă nu îi cheltui până în 2020. Banii nu se pot cheltui pentru altceva, decât dacă guvernul vrea să schimbe Master Planul. Eu sper ca eroarea să fie corectată cât mai repede cu putinţă”, a precizat Emil Boc, susţinând că sumele care ar fi trebuit direcţionate către Cluj nu erau substanţiale, deoarece necesitau doar finanţarea realizării studiului de fezabilitate.

A.S.

Articole din aceeasi categorie