Cu inversu-n sus

… că nici măcar pe asta n-o facem ca lumea! – ar zice un şugubăţ.

Ba nu, dimpotrivă, o facem perfect, sîntem performanţi, pe bune, chiar foarte performanţi în a pune non-valoarea în locul Valorii, a alege specimene de trei lulele în Parlamentul ţării, care apoi se dovedesc a fi borfaşi autentici, în a urî cu pasiune şi a dispreţui Cultura etc., etc. Cîţi mai citesc astăzi o carte? Cîţi au un set solid de valori de la care nu se abat? Cîţi dintre tineri, mai ales, vorbesc corect fără greşeli strigătoare la cer şi fără „împestriţări”, cum e „moda”? Cîţi nu sînt robii banului pentru care jertfesc fără să clipească onoare, timp, sănătate?

S-a ajuns cu un robot pe Marte şi, tot recent, astronomii au descoperit două galaxii asemănătoare cu a noastră, deci Calea Lactee nu mai este singură? În total se cunosc acum patrusprezece galaxii care s-ar asemăna, dar doar două sînt perfect identice. Şi asta spune multe.

S-a ajuns la concluzia (savanţii japonezi şi americani) că unele cuvinte restructurează pur şi simplu apa: Iubire – Recunoştinţă – Iisus … Şi asta spune multe.

S-a ajuns să se ştie că folosim doar 10% din creierul nostru şi din ADN. Şi asta spune multe.

S-a ajuns să se spună despre conştiinţa noastră că ea poate preîntîmpina pericolul – ca cele 90% din genele apreciate ca inactive să nu devină patogene, generatoare de diferite boli, sub acţiunea condiţiilor de mediu, a alimentaţiei, a stresului şi a poluării ?i ca totul să ia o turnură benefică. Şi asta spune multe.

S-a ajuns să se afirme la congrese ştiinţifice de mare anvergură (a făcut-o dr. Sam Parnia în 2008) ceva uluitor: cîmpul conştiinţei ar putea avea un spectru de frecvenţă a undelor care încă nu este accesibil instrumentelor noastre de detecţie. Şi asta spune multe.

S-a ajuns să se ştie că Universul fizic ocupă doar 10% din Univers, restul fiind „materie neagră” cu energie subtilă non-fizică, deci n-o putem vedea, deşi ea există. Şi asta spune multe.

S-a ajuns să se admită chiar şi în lumea ştiinţifică modernă că unii dintre marii clarvăzători ai lumii au avut un grad de predicţie foarte mare, probabil prin accesul la Cîmpul Informaţional Fundamental. Între ei, dincolo de cei mai cunoscuţi (Edgar Cayce, Vanga etc.) şi Jacques Cazotte, scriitor şi marchiz, membru al Academiei Franceze, care a prevăzut şi anunţat public că matematicianul şi omul politic Condorcet se va otrăvi în celulă înainte să ajungă la eşafod; că Chamfort, marele scriitor, îşi va tăia venele şi va muri ca şi Félix Vicq d’Azyr, medicul Mariei Antoaneta; că politicianul Chrétien de Malesherbes şi astronomul Jean Sylvain Bailly vor muri ghilotinaţi. Pe Jean-François de la Harpe, care era un ateu convins, îl informează că va muri foarte credincios, lucru ce s-a şi întîmplat. Şi asta spune multe.

Ştim astăzi mai mult şi mai multe decît am ştiut vreodată, prin creşterile exponenţiale din ştiinţe şi mai ales prin Fizica cuantică, Genetică, Astrofizică, Neurologie, Psihocibernetică. Dar asta nu ne-a făcut mai înţelepţi.

Prin Tehnica de vîrf şi prin Ştiinţa Mare, puterea noastră este enormă, mai mare decît a fost vreodată, dar asta nu ne-a făcut mai înţelepţi. Şi asta spune multe.

Longevitatea a ajuns şi ea astăzi (e drept, nu peste tot) mai mare decît a fost vreodată. Dar asta nu ne-a făcut mai înţelepţi. Şi asta spune multe.

Etc., etc., etc.

Căci, mai mult ca oricînd, lumea întreagă pare astăzi cu inversu’ în sus, tensionată, agitată, stresată, bîntuită de convulsii de tot felul, nefericită şi nici noi, desigur, nu facem excepţie. Şi asta spune multe.

De aceea, o creştere a gradului de conştiinţă, este clar, se impune întregii omeniri. Şi încă foarte repede. Şi asta spune multe.

Stela-Maria IVANEŞ

Articole din aceeasi categorie