Criza depozitării deşeurilor menajere continuă la Cluj

Criza depozitării deşeurilor menajere este departe de a lua sfîrşit. Dacă reprezentanţii CJ Cluj şi ai Prefecturii sperau ca astăzi comuna Feleacu să accepte propunerea privind asocierea cu forul judeţean prin care să primească o redevenţă în schimbul a 64 de hectare de teren, acest lucru se pare că nu se va întîmpla.

Consilierii locali din Feleacu se reunesc astăzi în şedinţă ordinară însă nu vor adopta nimic în acest sens. “Dînşii sînt foarte nemulţumiţi faţă de conducerea Consiliului Judeţean Cluj pentru că de aproape cinci ani nu au făcut nimic pentru a semna un protocol între CJ Cluj şi primăria Feleacu, pentru ca ei să primească banii meritaţi de comună în schimbul terenului (64 de hectare). Ei şi-au arătat toată dispoziţia, dar din nefericire în şedinţa Consiliului Local Feleacu de joi, 28 mai, nu vor vota nimic. Vor discuta doar anumite concluzii la care am ajuns: o redevenţă minimă, o reevaluare a terenului de 64 de hectare, stingerea litigiului aflat pe rolul instanţei între Consiliul Judeţean Cluj şi primăria Feleacu”, a spus vicepreşedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan.

În  cadrul şedinţei de urgenţă convocată marţi la Prefectura Cluj s-a convenit ca Primăria Feleacu să se asocieze cu Regia Autonomă de Administare a Domeniului Public şi Privat Cluj şi cu Salprest Rampă, firma care deţine autorizaţie de mediu. “Autorizarea de mediu se face greu. Ar dura 6 luni pentru o firmă nouă. Cooptarea acestor trei entităţi ar putea face ca situaţia să se rezolve temporar. S-ar deschide o rampă temporară, lîngă cea existentă acum, pînă cînd va fi dat în folosinţă centrul ecologic de deşeuri de la Pata Rît, făcut din fonduri europene”, a spus Gheorghe Vuşcan. Ieri însă, reprezentanţii comunei Feleacu s-au răzgîndit şi vor să se asocieze doar cu Consiliul Judeţean.

“Săptămîna viitoare va trebui să facem o şedinţă şi noi şi Feleacu să aprobăm aceste concluzii, iar ulterior Consiliul Judeţean Cluj trebuie să găsească o metodă legală pentru a transfera totul către Regia de Administrare a Domeniului Public şi Privat, pentru ca el la rîndul lui să facă o asociere cu o firmă pentru a putea exploata groapa temporară”’, a precizat Seplecan.

C.P.

Articole din aceeasi categorie