Consilierii PSD-ALDE reclamă: Cluj Innovation Park – 24 de angajaţi, rezultate zero

Opoziţia din Consiliul Local se declară revoltată de trenarea începerii activităţii Cluj Innovation Park, arătând că deşi în ultimii ani societatea a cauzat pierderi mari în bugetul oraşului, având venituri de maxim 2.000-3.000 de lei pe an, pe statul de funcţii a acesteia se numără nu mai puţin de 24 de posturi.
Astfel, după ce, în ultima şedinţă a Consiliului Local, municipalitatea a retras de pe ordinea de zi proiectul privind aprobarea organigramei Cluj Innovation Park, consilierii locali PSD-ALDE solicită public Primăriei Cluj-Napoca şi conducerii societăţii să precizeze de ce este necesar un stat de funcţii atât de stufos pentru o entitate care nu produce mai nimic. „Care este necesitatea unui stat de funcţii la Cluj Innovation Park de 24 de posturi, având în vedere ca în ultimii trei ani societatea a avut venituri de maxim 2-3000 de lei pe an şi a cauzat pierderi mari în bugetul oraşului?”, se întreabă reprezentanţii Opoziţiei locale, subliniind că în organigrama propusă există poziţii de director economic, având în subordine o singură persoană, manager marketing – cu doi subordonaţi, referenţi marketing, şef de department de logistică – fără nici un subordonat şi, evident, un asistent director, respectiv o secretară, în condiţiile în care societatea nu are încă drum de acces către locaţiile pe care doreşte să le inchirieze. „Cine este responsabil pentru studiul geotehnic aferent investitiei având în vedere că, practic, este imposibilă realizarea drumului de acces? De ce continuaţi în fiecare an să promiteţi că veţi finaliza investiţia când dumneavostră ştiţi că nici peste doi ani nu va fi finalizată?”, întreabă consilierii din Opoziţia locală, solicitând municipalităţii să organizeze o vizită la locul investiţiei, precum şi asigurarea accesului în cele două clădiri construite – acţiune la care să fie invitaţi consilierii locali, parlamentarii oraşului, structurile deconcentrate implicate şi presa, pentru ca toţi să poată evalua starea proiectului.
Totodată, consilierii locali PSD-ALDE lansează o provocare la adresa factorilor responsabili, amintind că în şedinţa din 28 februarie, în cadrul căreia a fost adoptat bugetul Cluj Innovation Park – cu votul consilierilori locali PNL şi UDMR -, conducerea societăţii şi-a asumat o activitate de şapte luni şi un grad mediu de ocupare de 80%. Astfel, aceştia cer demisia conducerii Cluj Innovation Park în cazul în care nici în acest an nu va realiza veniturile propuse.
De asemenea, consilierii PSD-ALDE reproşează municipalităţii faptul că a retras, în ultima clipă, proiectul de pe ordinea de zi, dorind să afle care sunt comisiile care au avizat pozitiv proiectul şi cum a fost fundamentat acesta aviz.
Mai mult, aceştia doresc să cunoască valoarea iniţială a proiectului, dar şi cât s-a investit până în prezent în acest proiect, respectiv câţi bani au fost cheltuiţi din fonduri europene şi câţi din bugetul local.
În replică, viceprimarul Dan Tarcea, a precizat că lucrările privind utilităţile au fost finalizate, asumându-şi, totodată, faptul că din luna iunie, societatea va avea primul chiriaş.
Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie