Arte plastice Muzeul de Artă Cluj – Napoca

Două evenimente sub semnele profesionalismului

Săptămîna în curs propune două evenimente, ambele de onorat şi sînt convins că ele vor avea parte d epublicul aşteptat şi dorit. Le voi prezenta în ordinea vernisajelor şi voi începe cu …

Moscheile istorice din Dobrogea”, vernisaj Celine Ali

miercuri, 10 decembrie, 17.30

Evenimentul este organizat de Yunus Emre Enstitusu – Centrul Cultural Turc din Constanţa, director Ali Oguzhan Yuksel, expoziţia propunînd nu numai un nume nou, Celine Ali, ci şi o mai bună cunoaştere a moscheilor dobrogene, opere arhitectonice şi de artă în sensul adevărat al cuvintelor.

Celine Ali (n. 1997, Constanţa) este absolventa Colegiului Naţional de Artă ‘Regina Maria’ din Constanţa. A obţinut Premiul 2 la Concursul internaţional de pictură de la Craiova (2011), Young Artist Award pentru pictură la Bienala Chianciano (Italia), Medalia de Onoare a Uniunii Democrate Turce. Activitatea artistică este intensă, de la expoziţii de grup (‘Amfora’, Salonul de Primăvară – Bucureşti 2013, The New Florence Biennale 2013) la personale, cea de dată recentă fiind Moscheile istorice din Dobrogea,Muzeul de Artă Cluj-Napoca, decembrie 2014.

Salonul Anual de Artă 2014 – 2015

vernisaj joi, 11 decembrie, 17.00

Expoziţia judeţeană Salonul Anual de Artă 2014 – 2015 este cea mai importantă manfestare a artiştilor clujeni la ei acasă, organizată prin tradiţie de Muzeul de Artă Cluj-Napoca şi Filiala din Cluj – Napoca a Uniunii Artiştilor Plastici din România, la cumpăna dintre ani. Vor fi expuse 260 de lucrări din toate genurile de artă plastică, arte decorative şi design, creaţii recente aparţinînd unui număr de 140 expozanţi.

Caracteristica principală a Salonului Anual de Artă a UAP Cluj este ceea că artiştii participanţi nu sînt constituiţi într-o echipă, nu au un program comun, nu sînt purtătorii aceloraşi probleme, nu urmăresc o anume modă artistică, nu sînt tributari in corpore unui curent artistic oarecare. Ei sînt individualităţi care anual se întîlnesc pe simezele salonului pe baza unui singur criteriu : profesionalismul. Se impune aşadar ca publicul să aleagă ce-i place din oferta generoasă a artiştilor de toate vîrstele, de la nonagenari pînă la debutanţi, în marea lor majoritateromâni şi maghiari, dar şi de alte naţionalităţi, din Cluj – Napoca, Dej, Turda, Zalău, Bistriţa. Tocmai această diversitate oferă marele spectacol al salonului an de an, făcînd totodată dovada prezenţei artiştilor plastici profesionişti clujeni în viaţa artistică a oraşului”, am citat din comuncatul U. A. P. România. Filiala Cluj-Napoca, preşedinte prof. dr. Ioan Horvath Bugnariu.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie