Acțiuni de dezinfecție la peste 2300 de blocuri din Cluj-Napoca

Municipalitatea clujeană a reușit, până în acest moment, să realizeze acțiuni de dezinfecție, în contextul pandemiei, la 2311 blocuri, cu 4329 de scări de bloc. Conform viceprimarului Dan Tarcea, în paralel continuă spălarea străzilor și a trotuarelor.

„La aceste blocuri s-a făcut deja dezinfecția, de către firma Coral, împreună cu colegii din primărie – care supervizează efectuarea lucrărilor. Programul pentru ziua următoare se poate vedea pe site-ul primăriei www.primariaclujnapoca.ro. Nu este specificat un număr de treceri (n.red- de dezinfectări), vrem să putem închide deocamdată acest proces, după care decizia va fi luată la nivelul Comitetului de Situații de Urgență (n.red – dacă acțiunea se va repeta sau nu).

În ce privește spălarea străzilor cu detergent și cu furtun, până în acest moment avem peste 250 de străzi spălate, dintr-un total de 680. Acest proces continuă, iar după sărbătorile pascale îl vom accelera, astfel încât să putem să trecem cel puțin o dată peste toate străzile și trotuarele din Cluj-Napoca”, a declarat pentru Făclia, viceprimarul Dan Tarcea.

Referitor la dispozitivele cu dezinfectant pentru scările blocurilor, până în acest moment au fost distribuite 2699 (pentru 2699 de scări). Împărțirea acestora a început la blocurile mari, cu mai mulți locatari, în toate cartierele Clujului. „Fac un apel, aici, locatarilor să îi întrebe pe domnii administratori sau președinți dacă au primit de la primărie aceste dispozitive și să verifice dacă sunt și montate, pentru că de aceea le dăm, ca să fie montate. Totuși aproape jumătate din scări ar fi trebuit să le primească și să le și vadă în casa scării. Există doar o recomandare din partea statului român pentru amplasarea acestora. Avem nevoie de suportul asociațiilor de proprietari, al administratorilor, pentru că de aceea sunt plătiți de către locatari, ca să se ocupe de administrarea blocurilor, inclusiv de această componentă de curățenie. Ca să putem accelera procesul, facem acest apel”, a mai spus Dan Tarcea.

Vă reamintim că, în conformitate cu prevederile art. 6, alin. 1 din Ordonanța Militară nr. 4/29.03.2020, Primăria  municipiului Cluj-Napoca a alocat 7 milioane de lei pentru acțiunea de dezinfectare a blocurilor de locuințe.

În acest moment, în oraș, sunt 2.030 de blocuri care au cel puţin câte 20 de apartamente şi 3.795 de blocuri cu câte 6 apartamente. O operațiune costă circa 1 milion de lei şi este nevoie de 8-10 zile pentru întreg municipiuk. Acțiunea de dezinfecție a început cu cartierele cele mai mari: Mănăştur, Mărăşti, Gheorgheni, Grigorescu, Zorilor.

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie