A început procesul de fuziune dintre PNL şi PDL în judeţul Cluj

Primul organism de conducere constituit în judeţul Cluj după fuziunea PNL şi PDL este Comitetul Judeţean Executiv al PNL Cluj, format din 33 de persoane. Printre cei care vor face parte din noua structură de conducere liberală din judeţul Cluj se numără primarul Emil Boc, cu toate că acesta s-a opus fuziunii dintre liberali şi democrat liberali, precizînd la constituirea noului partid că nu este de acord cu “topirea PDL în PNL”. Mai mult, în campania electorală pentru Cotroceni, Emil Boc a ales să fie alături de Elena Udrea, candidatul PMP pentru funcţia supremă în stat.

Comitetul Judeţean Executiv al PNL Cluj a fost constituit ca urmare a deciziilor Biroului Politic Judeţean al fostului PNL, respectiv a Colegiului Director Judeţean al fostului PDL. Din noua structură fac parte 16 din PNL şi 17 din partea vechiului PDL, iar Emil Boc, care la constituirea noului partid s-a opus “topirii PDL în PNL”, este primul pe lista foştilor membri democrat-liberali care fac parte din conducere. Potrivit unui comunicat transmis, sîmbătă, de PNL Cluj, din partea vechiului PNL vor face parte din Comitetul Judeţean Executiv al PNL Cluj: Marius Nicoară, Mihai Seplecan, Mircea Abrudean, Bogdan Costea, Zoltan Coraian, Dan Tarcea, Giacomo Dreoni, Marius Sabo, Horea Şulea, Aurelia Mureşan, Dorin Lojigan, Mihnea Iuoraş, Giulian Grosan, Adrian Oros, Elena Uioreanu, Radu Zlati.

Din partea fostului PDL Cluj: Emil Boc, Daniel Buda, Alin Tişe, Alexandru Coroian, Tudor Ştefănie Cristian Haiduc, Mircea Moroşan, Gabriela Rădoiu-Leş, Florin Stamatian, Petru Călian, Mariana Leş, Dan Gavrea, Vlad Bărbos, Radu Moisin, Mihaela Suciu, Cosmin Todea şi Gheorghe Iancu.

Totodată au fost desemnaţi şi cîte trei membri supleanţi, atît din partea fostului PNL, cît şi din partea fostului PDL, secretarul general al Comitetului Judeţean al PNL Cluj este Florin Stamatian, secretarul general adjunct este Mircea Abrudean, iar funcţia de purtător de cuvînt al partidului este deţinută de senatorul Alin Tişe.

Reprezentanţii noului PNL mai arată că sediul organizaţiei judeţene şi al secretariatului general va fi la sediul vechiului PDL Cluj, pe bulevardul Eroilor.

Prezenţa primarului Emil Boc în structura de conducere judeţeană a noului PNL este surprinzătoare ţinînd cont de faptul că a avut în ultima perioadă o relaţie rece cu actuala conducere a partidului. Fostul premier, care nu a fost un susţinător al fuziunii dintre PNL şi PDL, fiind de părere că o soluţie mai bună pentru alegeri ar fi fost alianţa între partide, nu a fost prezent la Congresul de fuziune din vara lui 2014. El anunţa atunci că nu va participa la congres, susţinînd că îşi menţine opinia negativă privind “topirea PDL în PNL” şi considerînd că alianţa este soluţia pentru alegerile prezidenţiale, iar nu fuziunea prin absorbţie.

De altfel, în februarie 2014, Boc a anunţat că a acceptat să facă parte din Fundaţia Mişcarea Populară şi ulterior a participat, alături de fostul preşedinte Traian Băsescu, la dezbateri organizate de această fundaţie.

Înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014, Emil Boc, aflat la cel de-al treilea mandat de primar al Clujului, a avut mai multe declaraţii publice de susţinere a candidatului PMP Elena Udrea, el semnînd şi pe lista de susţinere a candidaturii acesteia la Preşedinţie şi participînd la mai multe acţiuni de campanie. Boc spunea despre Udrea că a fost unul dintre cei mai performanţi miniştri pe care i-am avut în Guvern şi ”care a demonstrat eficienţă şi pragmatism.

C.P.

Articole din aceeasi categorie