Titlurile “Tezaur” pot fi cumpărate de la Poştă

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a anunţat că Poşta Română intermediază vânzarea titlurilor de stat destinate populaţiei în cadrul programului „Tezaur”, prin intermediul tuturor subunităţilor poştale.

Astfel, populaţia poate cumpăra titluri de stat de la subunităţile poştale, conform programului de lucru cu clienţii, în perioada 15 iunie – 5 iulie, pentru mediul urban, respectiv în perioada 15 iunie – 4 iulie, pentru mediul rural. Persoanele care doresc să subscrie completează un set de formulare de subscriere (autocopiativ), din care un exemplar, împreună cu chitanţa emisă la subscriere, se înmânează investitorului, acestea reprezentând dovada deţinerii titlurilor de stat de către acesta.
În cadrul programului „Tezaur”, ediţia „Centenar”, aferent lunii iunie 2018, titlurile de stat nu pot fi răscumpărate înainte de scadenţă, sunt netransferabile şi nu se tranzacţionează. Titlurile de stat pot fi cumpărate numai de persoanele fizice rezidente, care au împlinit vârsta de 18 ani, valoarea unui titlu este de 1 leu, dobânda este de 5%, scadenţa este la 5 ani, iar veniturile obţinute sunt neimpozabile.

Titlurile au formă dematerializată, iar plata dobânzii şi a valorii nominale se efectuează conform opţiunii clientului, pe care a ales-o pe formularul de subscriere: la sediul subunităţilor poştale, în limita unui plafon zilnic de 5.000 lei, către investitor / împuternicit, fără plata unui comision de către investitor sau prin mandat poştal (achitare la domiciliu / adresa de corespondenţă sau virarea sumelor în cont bancar), situaţie în care investitorului i se reţine contravaloarea serviciului de mandat poştal.
Un investitor poate efectua, în cadrul perioadei de subscriere, una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, dar valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăşi plafonul valoric de 100.000 lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului, respectiv de 100.000 lei pentru subscrierile realizate prin subunităţile poştale. Poşta Română are 5.400 puncte de acces, din care peste 86% sunt în mediul rural.

Articole din aceeasi categorie