Superlativele în fotbalul clujean la nivelul Ligilor a 4-a şi a 5-a

• Festivitatea de premiere va avea loc luni, 15 iunie, de la ora 16, la Baza Sportivă „Ardealul” din Someşeni şi va fi urmată de finala Cupei României – faza judeţeană, ce opune Gloria Cătina şi Someşul Apahida.

SONY DSC

SONY DSC

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Cluj-Napoca organizează, luni, 15 iunie, începînd cu ora 16, la Baza Sportivă „Ardealul” din Someşeni, festivitatea de premiere a superlativelor în fotbalul clujean la nivelul ligilor a 4-a şi a 5-a, seniori şi juniori, eveniment devenit deja tradiţional şi care va fi urmat de finala Cupei României, faza judeţeană, care va opune echipele Gloria Cătina şi Someşul Apahida. În semifinale, Gloria Cătina a dispus cu 8-1 de CS Aghireşu, iar Someşul Apahida a eliminat Vulturul Mintiu Gherlii, scor 5-1. Someşul Apahida este deţinătoarea trofeului, după ce în finala din sezonul trecut a învins Plaiul Iacobeni.

Premierea va fi efectuată de domnul Vasile Marc, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Cluj-Napoca, care va acorda cupe, mingi, diplome şi medalii. Astfel, vor fi premiate echipele clasate pe locurile 1-3 în Liga a 4-a seniori, zona Cluj, respectiv Potaissa Turda, Vulturul Mintiu Gherlii şi Universitatea 2 Cluj. Vă reamintim că Potaissa Turda şi-a cîştigat dreptul de a se înscrie la barajul de promovare în Liga a 3-a. Turdenii şi-au aflat, joi, adversarul din baraj, respectiv Luceafărul Oradea. Prima manşă va avea loc pe 20 iunie, la Turda, iar manşa retur se va juca o săptămînă mai tîrziu, pe 27 iunie, la Oradea. Luceafărul a cîştigat detaşat Liga a 4-a, la nivelul judeţului Bihor, fără înfrîngere, înregistrînd 29 de victorii şi o remiză. Echipa este antrenată de Zsolt Musznay. În cadrul festivităţii de luni vor mai fi premiaţi Daniel Ovidiu Bondor şi Mihai Pădure. Primul activează la Someşul Apahida şi a fost cel mai bun marcator al Ligii a 4-a, zona Cluj, cu 26 de goluri, în vreme ce Pădure este legitimat la Vulturul Mintiu Gherlii şi a fost desemnat cel mai bun portar. Bondor l-a devansat în clasamentul marcatorilor pe Alin Dan Tot (Potaissa Turda), care a înscris 19 goluri. În sezonul 2014-2015, s-au înregistrat la nivelul Ligii a 4-a, Zona Cluj, 195 de marcatori. Dintre aceştia, 120 au marcat mai mult de un gol.

Premianţii Ligii a 5-a

Zona Cluj a fost cîştigată de Arieşul Mihai Viteazu, iar pe locurile doi şi trei s-au clasat Viitorul Sînpaul şi Viitorul Feleacu. Golgeterul întrecerii a fost Lucian Casile Nemeş, de la Arieşul Mihai Viteazu, echipă care a dat şi cel mai bun portar, în persoana lui Daniel Radu Litean. Nemeş a marcat 36 de goluri, cu şase mai multe decît ocupantul locului secund, Adrian Cucuruzan (Viitorul Sînpaul). În total,
s-au înregistrat 177 de marcatori, din care 112 au înscris mai mult de un gol.

Să mai scriem că Arieşul Mihai Viteazu a înregistrat doar două înfrîngeri în 22 de partide şi a marcat 131 de goluri.

În Zona Cîmpia Turzii mai este de jucat o etapă, dar se ştie numele campioanei, în speţă Şoimii Cîmpia Turzii. Se ştiu şi ocupantele locurilor doi şi trei, dar nu şi ordinea. E sigur că de la festivitatea de premiere nu vor lipsi reprezentanţii echipelor Spicul Luna şi Steaua Roşie Bolduţ. Aceasta din urmă dă golgeterul campionatului, în persoana lui Andrei Sergiu Sebeni. Cel mai bun portar, Cosmin Adrian Mesaroş, provine de la Şoimii Cîmpia Turzii.

Şi în Zona Gherla, ultima etapă, programată duminică, 14 iunie, nu mai poate aduce modificări la vîrful clasamentului, în sensul că se cunosc primele trei clasate, în ordinea Viitorul Răscruci, Avîntul Bizonii Recea Cristur şi Vulturul 2 Mintiu Gherlii. Campioana, Viitorul Răscruci, antrenată de Armand Kilin, şi-a luat partea leului, şi a dat atît golgeterul, cît şi cel mai bun portar, respectiv Alin Gheorghe Budean şi Agbons Samson Edobor. Acesta din urmă este nigerian şi a mai evoluat la AS Băiţa Gherla, de unde Viitorul l-a transferat în vara anului trecut.

Zona Dej şi-a disputat ultima etapă la finele săptămînii trecute. Campioană a devenit Someşul Căşeiu, cu 59 de puncte, cu cinci mai mult decît AS Viile Dejului. Podiumul a fost completat de Progresul Nireş. Ca fapt divers, Viile Dejului nu a înregistrat nici o remiză pe parcursul celor 22 de partide. Viile Dejului a avut cel mai bun atac, cu 93 de goluri marcate, dar golgeterul sezonului vine de la Progresul Nireş, în persoana lui Tiberiu Roland Zelencz, autor a 34 de goluri. Acesta i-a devansat pe Simion Vaida (Măgura Strîmbu) şi Ionel Astalis (Viile Dejului), care au marcat 24, respectiv 22 de goluri. Cel mai bun portar a fost ales Alexandru Călin Sabo, care a apărat buturile echipei Someşul Căşeiu. Şi a făcut-o foarte bine, dacă avem în vedere că echipa a primit doar 26 de goluri.

În Zona Mociu mai este de jucat o etapă, dar se cunoaşte campioana: Gloria Cătina, care a dominat competiţia. Avîntul Suatu s-a clasat a doua, în vreme ce ocupanta locului al treilea se va alege dintre Luceafărul Ghirişu Român şi Meteor Mociu. Cele două echipe sînt despărţite de doar două puncte. În ultima etapă, duminică, 14 iunie, Luceafărul întîlneşte, în deplasare, Avîntul Suatu, iar Meteor Mociu joacă pe terenul echipei Recolta Frata. Gloria Cătina a depăşit pragul de 100 de goluri marcate şi prin urmare nu e nici o surpriză că dă golgeterul competiţiei, în persoana lui Alexandru Alin Moldovan. Înaintea ultimei etape, acesta avea 34 de goluri marcate, cu cinci mai multe decît Cristian Ciucaş (Avîntul Suatu). Cel mai bun goal-kepper provine de la Unirea Geaca: Alexandru Marius Nicoară. Deşi ocupă locul 5 în clasament, Unirea Geaca are a doua defensivă din campionat, cu doar 35 de goluri încasate.

Secţiunea Juniori

La nivelul Ligii a 4-a: Universitatea 2 Cluj (campioană), Ardealul Cluj, Plaiul Iacobeni. Golgeterul competiţiei a fost Emil Ionuţ Poleac, legitimat la AS CFR Dej, iar cel mai bun portar a fost desemnat Andrei Cristian Tudose, de la Universitatea 2 Cluj.

Juniori „C”: Ardealul Cluj (campioană), Universitatea Cluj, CFR 1907 Cluj. Golgeterul Seriei 1 a fost Constantin Pop (Universitatea Cluj), iar golgeterul Seriei a 2-a a fost Alexandru Cazan (CFR 1907 Cluj). Cel mai bun portar al Seriei 1 a fost ales Gyorgy Tasnady (Ardealul Cluj), iar portarul Seriei a 2-a a fost desemnat Vasile Lucaciu (CFR 1907 Cluj).

Juniori „D”: CFR 1907 Cluj (campioană), Viitorul Gherla, Viitorul Cluj. Remarcaţii Seriei 1 au fost Adrian Andrei Baciu (cel mai bun marcator, legitimat la Viitorul Cluj) şi Cristian Blaga (cel mai bun portar, legitimat la Viitorul Gherla). „Tunarul” Seriei a 2-a a fost Bogdan Haiduc, de la CFR 1907 Cluj, echipă care a dat şi cel mai bun portar, în persoana lui Otto Hindrich.

Juniori „E”: Luceafărul Cluj (campioană), Unirea Dej, CFR 2 Cluj. Luceafărul Cluj a dat atît golgeterul, cît şi cel mai bun portar al Seriei 1. Este vorba de Ciprian Raul Nistor şi Andrei Torok. Remarcaţii Seriei a 2-a au fost Botond Nagy (golgeter, legitimat la Industria Sîrmei Cîmpia Turzii) şi Szilard Laszlo Mathe (cel mai bun portar, legitimat la Ardealul Cluj).

Alte premii

Trofeul „Fair-Play” va fi acordat echipelor Minerul 2014 Iara şi AS Urca. Prima a încheiat pe poziţia a 9-a sezonul 2014-2015 în Liga a 4-a seniori, iar AS Urca activează în Liga a 5-a, Zona Cîmpia Turzii. Două premii speciale, pentru activitate deosebită, vor primi Liceul cu Program Sportiv Cluj-Napoca şi Luceafărul Cluj. Echipa de fete a LPS Cluj a cîştigat în sezonul 2014-2015 etapa naţională a Cupei „Coca-Cola” şi Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, în vreme ce Luceafărul a ocupat primul loc la Cupa „Gheorghe Ola”, categoria juniori. Vor mai fi premiaţi Viorel Jurca, finanţatorul echipei Projunior Cluj şi Claudiu Ştefan Blaga, preşedinte al grupării Şoimii Cîmpia Turzii.

Premii pentru susţinerea activităţii fotbalistice
David Prunean         – Comuna Vad
Ştefan Czegher     – Comuna Buza
Marcel Mocean        – Comuna Cămăraşu
Silviu Boldor         – Comuna Căşeiu
Dumitru Sfîrlea     – Comuna Gilău
Mariana Secară    – Comuna Borşa
Adrian Fechete    – Comuna Bonţida

Cristian FOCŞANU
Informaţii puse la dispoziţie de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Cluj-Napoca, prin amabilitatea domnului Vasile Marc.

Articole din aceeasi categorie