Sănătatea clujeană, după pandemie

După dezbaterea privind starea culturii clujene, municipalitatea a organizat marți, o dezbatere pe domeniul sănătății. Una dintre întrebările care s-au conturat a fost „ce anume putem face acum, ca în eventualitatea unui nou val de îmbolnăviri cu coronavirus, să fim pregătiți”. La discuții au participat reprezentanți ai administrației locale și din domeniul sănătății. Cei prezenți au făcut un bilanț al gestionării crizei C0VID-19 la Cluj și al investițiilor și, printre altele, au atras atenția că în domeniul medical, acestea trebuie continuate, mai ales în infrastructură.

Prezent la întrunire, prefectul Mircea Abrudean a făcut un istoric al gestionării situației din județul nostru, în contextul pandemiei, și a dorit să aducă la cunoștința publicului o informație importantă și anume că perioada medie de tratament al unui pacient cu COVID-19, la Spitalul de Boli Infecțioase, a fost de 18 zile, iar costul mediu per pacient a fost de 17.526 de lei.

La rândul său, primarul Emil Boc a subliniat că în ce privește respectarea restricțiilor și a măsurilor de protecție, „clujenii au făcut diferența”, în toată această perioadă grea și că acum trebuie să ne întrebăm ce putem face imediat în domeniul sănătății.

Și directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu, a subliniat că, în toată această perioadă, autoritățile, cadrele medicale, voluntarii au făcut echipă, iar în cazul unui al doilea val de îmbolnăviri, vom fi mai rapizi și mai eficienți, datorită experienței acumulate.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat , pentru perioada următoare, mai multe dezbateri publice, având în vedere faptul că pandemia Coronavirus a afectat foarte multe domenii de activitate din orașul nostru și în vederea adoptării unor politici publice eficiente, inclusiv din perspectiva alocărilor financiare de la bugetul local.

Acestea se concentrează în principiu, dar fără a se limita doar la acestea, pe următoarele teme și probleme: cum a fost afectat domeniul respectiv de pandemia Coronavirus; care sunt soluțiile în domeniul respectiv după pandemia Coronavirus si care sunt modalitățile și politicile publice prin care Primăria și Consiliul local pot ajuta domeniul respectiv.

Calendarul dezbaterilor este următorul: starea sportului clujean. Alocările financiare pentru domeniul sportului: marți: 9 iunie 2020, ora 12:00; starea mediului de afaceri clujean. Provocări și soluții: marți: 16 iunie 2020, ora 12:00; starea socială a municipiului Cluj-Napoca. Provocări și soluții: marți: 23 iunie 2020, ora 12:00.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Sănătatea clujeană, după pandemie

  1. ovi

    Deschideti terase, molluri , da cand dechideti spitalele pentru clujenii in suferinta?