Obiectivele NTT Data România: 330 de angajaţi şi cifră de afaceri de 100 milioane euro

NTT Data România, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții și servicii software din țară, a atins anul trecut o cifră de afaceri de 37,1 milioane euro, iar directorul companiei Daniel Metz spune că nu se va opri aici, obiectivul fiind ca în 2020 să se ajungă la o cifră de afaceri de 100 milioane euro şi 3300 de angajaţi.

“Rezultatele financiare ale companiei pentru anul precedent vin pe fondul unui trend ascendent pentru NTT DATA Romania. Anul 2016 a fost un an al schimbărilor şi al muncii susţinute, rezultatele vorbind de la sine, arătând, totodată, faptul că efortul nostru a evoluat în continuare în direcţii pozitive“, a declarat Daniel Metz. El a precizat că, odată cu atingerea cifrei de afaceri de 100 de milioane de euro, se poate spune că cercul evoluţiei companiei NTT Data România este închis. ”Cel puţin eu voi considera că NTT Data România este matură, că a făcut un job bun şi aş putea să mă gândesc să mă pensionez”, a spus managerul companiei. Daniel Metz a menţionat că una dintre noile priorităţile ale NTT Data România o constituie piaţa locală. ”Avem o politică agresivă pe piaţa locală, nu vom mai lucra doar pentru străinătate. Pe piaţa locală am făcut anul trecut 25% din cifra de afaceri şi vrem să creştem această cifră. Totodată, din acest an dorim să începem să activăm pe zona clineţilor mari din România, pe care până acum i-am evitat. Vorbesc de bănci, de energie, telecomunicaţii şi transporturi. În acest sens, am creat structurile corespunzătoare în cadrul companiei şi am angajat oameni extrem de experimentaţi în cadrul filialei de la Bucureşti care se vor ocupa de acest lucru. O altă componentă de dezvoltare este acea de a intra în ţările limitrofe”, a spus Daniel Metz. Directorul NTT Data a ţinut să remarce faptul că la ora actuală în România există un vid de furnizori credibili de servicii IT pentru clienţii mari. ”Aţi văzut că primii cinci furnizori de servicii IT din Românai au anumite probleme de credibilitate din cauză că au fost obligaţi să aibă anumite abordări mai ”inovative”. De aceea, în momentul de faţă există un vid de furnizori de servicii care să aibă o imagine clară iar noi am dori să facem paşi în această zonă”, a afirmat Metz.

Pentru a atinge obiecitvele fixate pentru 2020, pe lângă atacarea pieţei locale, NTT Data România îşi propune să crească”agresiv” valoarea adăugată a proiectelor în care este implicată. ”Acesta este şi răspunsul la viitorul IT-ului în România. Dacă vrem să rămânem în România cu o industrie de IT puternică trebuie să avem curajul să intrăm pe o zonă de servicii cu o valoare adăugată mult mai mare. Concret, este vorba de o transformare a abordării. Pentru a genera o valoare adăugată mare trebuie să mergi la o firmă să discuți direct cu cei implicați. Peste 80% din IT-iștii din Germania dezvoltă sistemele de IT a marii industrii germane, dezvoltă ceea ce există deja, nu fac aplicații toată ziua. Trebuie să mergem direct la aceste companii, să discutăm direct, fără să mai fim doar o parte din acest lanț. A trecut vremea în care cineva ne aruncă peste gard conceptul și noi tastăm ca la pian și aruncăm înapoi proiectul și sperăm să funcționeze. Astfel de firme nu mai rezistă în Cluj. Trebuie să batem cu pumnul în porțile fabricilor, să ne lase să preluăm noi tot proiectul. Trebuie să mergem să luăm proiecte complete. În 90% din business suntem în contact direct cu beneficiarii”, a afirmat Daniel Metz.

Salariile mici – un handicap pentru învăţămînt

Întrebat dacă învăţământul superior este pregătit să ţină pasul cu transformările din zona IT şi să pregătescă specialişti la nivelul cerinţelor pieţei, reprezentantul NTT Data a spus că un mare handicap pentru mediul universitar îl constituie salariile pe care le oferă speciliştilor de la catedră. ”Nu reuşesc să menţină la catedră oamenii valoroşi. Sunt foarte mulţi oameni buni care din cauza salariilor mici din învăţământ au plecat în zona privată. Ei şi-ar dori să rămână însă din cauza salarizării pleacă. Compania noastră a încercat să vină în sprijinul acestor cadre didactice. Astfel, prin intermediul Programului de Reconversie profesională, plătim cadrele didactice tinere cu câte 22 de euro pe oraă predată în program. Asta înseamnă că veniturile lor lunare cresc semnificativ. Dacă ar fi mai multe astfel de programe, cred că i-am putea ajuta”, a spus Metz.

El a mai dezvăluit că NTT Data, alături de alte firme de IT clujene încearcă să vină în spijinul primăriei Cluj-Napoca pentru a-şi pune bazele unei echipe puternice de de IT-işti. ”Am porpus să sprijinim şi să finanţăm prin sponsorizări doi IT-işti valoroşi valoroşi care să vină să ajute primăria”, a menţionat managerul NTT Data România.

C. PURIŞ

Articole din aceeasi categorie