O asociație clujeană a demarat un proiect în premieră pentru România

  • Proiectul, intitulat Lake’s Seven, are un caracter sportiv și social, având ca scop traversarea înot a celor mai lungi șapte lacuri din România, precum și conștientizarea populației asupra importanței vitale a apei. Este vorba de un ultramaraton care însumează 274 de kilometri și al cărui start se dă pe 12 iulie, cu traversarea Lacului Beliș Fântânele.

 

Lake’s Seven este un concept nou în spațiul românesc, pe care doresc să-l implementeze cei de la Asociația Sport 4 You, care au înființat acest club în 2014 din pasiune pentru sport și din dorința de a-i stimula pe ceilalți să practice activități fizice în aer liber. Or unul din scopurile pe care și le-a propus CS Sport 4 You prin proiectul Lake’s Seven este promovarea înotului în apă deschisă, care în România, așa cum remarcă președintele clubului, Florin Tomoș, se află la început de drum. Celălalt scop al proiectului este conștinetizarea populației asupra importanței vitale a apei. Proiectul are un dublu caracter, sportiv și social, și a demarat, nu întâmplător, vineri, 22 martie, pentru că este Ziua Mondială a Apei. Artizanii proiectului, în frunte cu temerarul Florin Tomoș, doresc să implice cât mai mulți voluntari, asociații, fundații și companii, care să adere la această cauză. În acest sens, reprezentanții Asociației Sport 4 You au organizat, vineri, o conferință de presă, în cadrul căreia a fost prezentat proiectul Lake’s Seven, care constă într-un ultramaraton ce urmărește traversarea înot a celor mai lungi lacuri din România, însumând 274 de kilometri. Cele șapte lacuri sunt Colibița (județul Bistrița / 13 kilometri), Drăgan (județul Cluj / 12 kilometri), Beliș Fântânele (județul Cluj / 14 kilometri), Vidraru (județul Argeș / 10,3 kilometri), Stânca Costești (județul Botoșani / 70 kilometri) și Porțile de Fier (județul Mehedinți / 120 kilometri). Proiectul, după cum au anunțat organizatorii, se întinde pe o perioadă de patru ani și ia startul pe 12 iulie, cu traversarea Lacului Beliș Fântânele, urmat de Lacul Drăgan. „Am început să ne gândim la acest proiect după maratonul din cadrul Festivalului Open Water desfășurat pe Lacul Beliș Fântânele, anul trecut, în luna august, iar obiectivul de a finaliza traversarea înot a celor șapte lacuri se naște din dorința de a avea ape curate și de a promova mișcarea” a declarat Florin Tomoș. Înscrierea se face online cu cel puțin șase luni înainte de cursă. Taxa de participare este de 250 de lei pentru prima etapă, concurenții urmând să beneficieze de alimentație, hidratare și asistență pe traseu, cu supervizare. Organizatorii s-au gândit și la cei care nu se simt capabili să înoate mai mulți kilometri, iar pentru aceștia va exista o cursă ceva mai scurtă și mai accesibilă, de 1500 metri. Pentru aceștia, taxa de înscriere este de 150 lei. Se acceptă participarea concurenților sub 18 ani numai cu acordul scris al părinților sau tutorelui. Participanții vor primii premii și trofee personalizate, fotografii și medalii de finisher. Până în prezent, din partea Asociației Sport 4 You au confirmat prezența la prima ediție Lake’s Seven Florin Tomoș și Marius Butuc.

 

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie

One Response to O asociație clujeană a demarat un proiect în premieră pentru România

  1. Bejan

    Felicitari si mult succes. Intr-adevar este necoie de responsabilizare in ce privesc resursele, apa fiind indispensabila vietii.