Fructele şi cartofii – în topul scumpirilor din martie

Legumele şi fructele sunt mărfurile alimentare care s-au scumpit cel mai mult în martie comparativ cu februarie, preţurile la fructe şi conserve din fructecrescând cu 3,32% şi cu 2,21% la legume şi conserve de legume. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, cele mai mari scumpiri au fost înregistrate la fructe proaspete – cu 3,93%, şi cartofi – cu 2,67%. Ouăle s-au ieftinit cu 5,71%, iar zahărul cu 0,38%.
La mărfuri nealimentare, cel mai mult s-au scumpit produsele cultural sportive – cu 0,39%, cărţile, ziarele şi revistele – cu 0,88%. Scumpiri au mai avut loc şi la mobilă (cu 0,34%) şi îmbrăcăminte (cu 0,23%).
DIntre servicii, preţurile au urcat la transportul aerian (cu 1,07%), transportul rutier (cu 0,57%) şi la servicii de igienă şi cosmetică (cu 0,50%).

Articole din aceeasi categorie