Fotbal UEFA Europa League. F91 Dudelange – CFR Cluj

joi 23 august, 21. 00
Ambele echipe îşi încep aventura, una în care obiectivul principal este calificarea în grupele UEFA Europa League.
Cum CFR – ul îl cunoaşteţi, vă voi prezenta campioana Luxemburgului, F91 Dudelange.
Echipa a luat fiinţă în anul 1991, prin unirea a trei cluburi locale, Alliance, Stade şi US. A promovat în Divizia Naţională la numai un an după înfiinţare. Este multiplă câştigătoare a titlului naţional şi a Cupei.
După prezenţe în UEFA Champions League (notabilă rămâne victoria în faţa celor de la Red Bull Salzburg; 1:0; 3:4 şi calificare în faza de play – off), F91 reuşeşte în această ediţie calificarea în play – off – ul UEFA Europa League după eliminarea favoritei Legia Varşovia (2:2; 2:1).
Echipa standard are componenţa următoare: Joubert/cpt – Jordanov, Malget, Prempeh, Aniss El Kriti – Stolz, Marc Andre Kruska, Cruz, Couturier – Turpel, Stumpf, antrenor germanul Dino Toppmoller, venit la echipă cu doi ani în urmă, 2016. Rezerve sunt Esposito/portar, apoi Sinani, Melisse, Bisevac, Pokar, Kakoko, Perez, Frising, Yeye.
Pare să fie, dacă ne gândim la palmaresul echipei şi la nivelul fotbalului din Luxembrug, un pas uşor de trecut de CFR. Pare doar la prima vedere, fotbalul a ajuns în faza în care nu se mai poate vorbi despre echipe mari sau mici, favorite sau nu.
Returul are loc joi 30 august, 20. 00, pe stadionul ‘Dr. Constantin Rădulescu’.
Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie