Fotbal Liga 2 “U” Cluj – UTA Bătrîna Doamnă Arad 0:1 (0:1)

“U” Cluj cu ocaziile şi fazele controversate. “Bătrînă” sau nu, UTA cîştigă !
5 septembrie, Cluj Arena, spectatori cca 2000 * “U” Cluj : Niczuly – Dulap, Mutu, Cordoş, Coc – Boboc (Tarcea 70′), Cîndea – Popescu, Calcan/cpt, Ursu (Greu 68′) – Schieb (Butean 86′), antrenor Marius Popescu. UTA : Anca Trip – Polgar, Manea, Botiş, Burlă – Chindriş, Jorzai – Strătilă, Hlistei (C. Rus  57′), Szekely (A. Petre 62′) – Curtuiuş (Sorian 79′), antrenor Roland Nagy * arbitru Marius Omuţ (Oradea) * asistenţi Ovidiu Timar (Marghita), Ionel Ciocănea (Sibiu) * observatori Kanyarol Attila (Tg Mureş), Ion Negoescu (Tîrgovişte) * marcator Manea (8′) pentru UTA *
Partida cu UTA ‘Bătrîna Doamnă’ Arad se anunţa a fi una dificilă, foarte dificilă chiar. Mai multe argumente întăresc afirmaţia … Arădenii veneau pe Cluj Arena din postură de perdanţi în prima etapă, cu o dorinţă fermă de a cîştiga.  Se ştie, echipele perdante pe teren propriu au altă evoluţie în etapa ce urmează.  În al doilea rînd, cele două loturi prezintă două medii diferite de vîrstă, o tinereţe plină de speranţe la “U” Cluj, respectiv aproape 25 de ani la arădeni, medie calculată la cei 14 jucători aflaţi pe teren (11 titulari plus cele trei rezerve). În fine, cred că universitarii au abordar partida de sîmbătă cu oarecare detaşare, luînd în calcul victoria obţinută la Tîrgovişte.
Per ansamblu, evoluţia jucătorilor studenţi poate fi socotită mulţumitoare. Jucătorii “U” au un desen tactic bun, de aici şi ocaziile avute, cîteva uriaşe, care ar fi şi putut schimba scorul final în favoarea lor. Au fost în faţa golului Schieb (4′), Popescu (3′ – în două rînduri, a doua scoasă în extremis de Anca – Trip; 19′), Ursu (34′), Calcan (50′; intervenţie foarte bună a portarului Anca – Trip), Cordoş (55′), Dulap (79′), pripeala în faza de finală spunîndu-şi cuvîntul. De partea oaspeţilor sînt de notat ocaziile ratate de Szekely (20′), C. Rus (58′), semn că arădenii au preferat să joace în terenul propriu apărînd firavul avantaj de 1:0.
Trei au fost însă fazele controversate ale partidei, toate în careul arădean. Prima a avut loc în minutul 21, cînd Calcan a fost bruscat în careu, la un duel aerian. A doua am notat-o în minutul 47, atunci cînd Calcan a fost clar faultat în careu, arbitrul preferînd să lase jocul să continue. A treia  fază a avut loc în minutul 62, cu Ursu în rol principal, mijlocaşul  primind cartonaş galben pentru simulare. Din cele trei faze, a doua a fost clară şi impunea o lovitură de pedeapsă. Restul sînt discutabile şi la latitudinea arbitrului. Am văzut arbitri de top judecînd aceeaşi fază în moduri diferite,  de la o partidă la alta !!!  Motiv pentru care sînt de părere că un rezultat de egalitate ar fi fost mult mai apropiat de realitate şi ne-ar fi mulţumit. Aşa rămînem cu gustul amar al înfrîngerii şi al pierderii unor puncte preţioase. Înfrîngerea constituie şi un semnal serios de alarmă. Participarea în Liga a 2 – a nu este deloc, deloc uşoară.
Demostene   ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie