Criză de personal şi în silvicultură

Trăim o perioadă grea, în care lipsa forţei calificate de muncă începe să se facă simţită şi în sectorul silvic, a afirmat ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, citat de Agerpres. „Într-adevăr, trăim o perioadă grea, în care lipsa forţei calificate de muncă începe să se facă simţită şi în sectorul silvic. La toate nivelurile a început să se resimtă lipsa personalului. În acest sens, trebuie să avem o politică clară, orientată spre menţinerea tinerilor şi angajaţilor valoroşi în sistemul silvic. “ a afirmat Deneş. El a atras atenţia că trebuie găsite soluţii pentru a consolida siguranţa celor care se ocupă de paza pădurilor pentru a evita evenimente neplăcute în care pădurarii sunt atacaţi de persoane certate cu legea.
Ministrul Apelor şi Pădurilor a declarat că personalul silvic ar trebui să aibă un statut asemănător cu cel al poliţiştilor. „La Ministerul Apelor şi Pădurilor s-a creat un grup de lucru pentru a lucra la statutul personalului silvic, statut în care eu cred că oamenii care au grijă de păduri, în special pădurarii, trebuie să aibă aceeaşi protecţie pe care o au, de exemplu, poliţiştii. Îşi pun viaţa în pericol punând în aplicare prevederile legii.”, a mai spus Deneş.
Ministrul s-a aflat în cursul după amiezii de joi la Iaşi, alături de Gheorghe Mihăilescu, preşedintele Romsilva, şi Silviu Geană, liderul federaţiei sindicale din silvicultură, pentru a-l vizita pe Radu Artenie, pădurarul din Vaslui care, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost bătut de un grup de 20 de persoane cărora le-au fost confiscate lemnele tăiate ilegal. Deneş a afirma că pădurarul va fi ajutat nu doar moral, ci şi financiar de către colegii săi de sindicat şi de Romsilva.

Articole din aceeasi categorie