Clujenii de la SoftSchool, premiaţi la Innovation Labs 2017

Echipa care a dezvoltat aplicaţia SoftSchool, selectată pentru finala Innovation Labs 2017 în cadrul hackathonului desfăşurat în Cluj-Napoca, a primit premiul special Orange „Smart Territories” Award.

Aplicaţia selectată în Cluj-Napoca a primit premiul împreună cu cei de la Pentest-Tools.ro, această distincție destinată soluțiilor ce susțin dezvoltarea unor infrastructuri urbane inteligente fiind înmânată de Liudmila Climoc, CEO Orange. De remarcat că echipa SMity este câștigătorul premiului „Imagine with Orange” pentru direcția Smart Urban Teritorries și va reprezenta România la Paris.

Innovation Labs Grand Prize”, decernat de Roxana Vitan, președinte al Romanian American Foundation, a fost câștigat de echipa tot de Pentest-Tools.com, care oferă un serviciu on-line ce permite utilizatorilor cu un nivel mediu sau ridicat de competențe tehnice să își testeze singuri securitatea unui site.

Premiul „Best Business”, decernat de Jean Baptiste Dernoncourt, general manager Carrefour Romania, a revenit echipelor VisageCloud și YardLabs. VisageCloud asigură detectarea și identificarea facială, pe baua unei rețele neurale, produsul putând fi încorporat în diferite alte soluții ce urmăresc personalizarea serviciilor (retail sau hoteluri – pentru identifica oaspeților sau clienţilor înregistrați), precum și pentru detectarea persoanelor urmărite de poliție. YardLabs este o soluție dedicată viticultorilor, care colectează informații din mediul ambiant și trimite notificări privind evoluția viței de vie.

Premiul „Best Product” a fost înmânat de Claudiu Cercel, director general adjunct la BRD – Groupe Société Générale, echipei iOLA. Aceasta soluţie ofeă implementări IoT destinate unor domenii diverse: agricultură, smart cities, mediu sau intervenția în situații de urgență.

Echipa Werit a câștigat premiul „Best Pitch”, decernat de către Marius Chiriac, director de marketing și Inovație la Enel Energie. Werit propune un consilier vestimentar digital ce sugerează clienților combinații între articole de îmbrăcăminte selectate dintr-o varietate de magazine on-line.

Echipele Sunee au câștigat mențiunile speciale ale programului.

Innovation Labs este un program de accelerare realizat împreună cu universități din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara și Alba Iulia, care adăugă dimensiunea dezvoltării de produs educației tehnice IT&C. În martie 2017, peste 450 de tineri s-au înscris în Hackathoanele Innovation Labs, propunând idei de produse digitale. În Hackathoane au intrat efectiv 117 echipe, care şi-au dezvoltat ideile în prototipuri cu ajutorul mentorilor, pe parcursul a 24 de ore. Cele mai convingătoare echipe au trecut în a doua etapă a programului Innovation Labs, în perioada de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial evoluând spre un produs care să combine excelența tehnică și orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor. Timp de trei luni, până la Demo Day, echipele au participat săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, specialiști în tehnologie și antreprenori, lucrând la dezvoltarea produselor. În urma Hakatonului din Cluj-Napoca au fost desemnate 7 echipe finaliste, dintre care una a fost premiată în faza finală a competiţiei.

V.D.

Articole din aceeasi categorie