CFR Cluj, învinsă în prima manşă a play-off-ului Europa League la fotbal

CFR Cluj a fost învinsă surprinzător de echipa luxemburgheză F91 Dudelange cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe stadionul „Josy Barthel” din Luxemburg, în prima manşă a play-off-ului Europa League la fotbal.

Campioana Luxemburgului s-a impus prin golurile marcate de David Turpel (67) şi Danel Sinani (80), la două faze tratate cu lejeritate de apărarea ardeleană. F91 Dudelange a adus prima victorie a unei formaţii din Luxemburg în faţa unei echipe româneşti în cupele europene şi este aproape de prima calificare a unei formaţii din Ducat în grupele unei competiţii continentale.

Campioana României a început mai bine şi în min. 6 Culio a trimis un şut peste poartă de la 18 metri.

Cu trecerea timpului echipa gazdă a fost mai insistentă şi şi-a creat unele situaţii de gol. Cea mai bună situaţie din prima repriză a fost şutul lui Stolz (13), din marginea careului, deviat în corner de Bordeianu. Prempeh (19) a tras de la mare distanţă, puţin peste poartă, iar Turpel (28) a şutat din unghi, alături de poartă.

La reluare, Turpel (55) a avut o oportunitate notabilă, dar şutul său din careu a fost reţinut de Arlauskis. CFR a ratat o mare ocazie de gol prin Omrani (56), care a tras în portarul de rezervă Frising din 7-8 metri.

Dudelange, care în turul anterior a eliminat-o pe Legia Varşovia, a avut o nouă situaţie de gol prin Couturier (59), cu un şut din afara careului, reţinut cu de greutate Arlauskis. După ce Camora a trimis pe lângă vinclu (64), din lovitură liberă, campioana Luxemburgului a deschis scorul în min. 67: Couturier, lăsat liber de Manea, a şutat la poartă, Arlauskis a respins, iar Turpel a reluat în plasă din alunecare.

Echipa din Gruia a trecut pe lângă egalare, dar un fundaş a respins de pe linia porţii mingea trimisă de Ţucudean (76).

Danel Sinani (80) a parafat victoria gazdelor, din lovitură liberă.

Manşa secundă va avea loc pe 30 august, la Cluj-Napoca.

Articole din aceeasi categorie