Campanie de recuperare a calculatoarelor casate

Companiile din domeniul IT care casează calculatoarele uzate, dar şi alte echipamente tehnice, sunt invitate să le predea Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere (AFF), care intenţionează să le recondiţioneze şi să le doneze mai departe şcolilor, în campania naţională „Intră în cercul solidarITăţii!”, derulată de AFF împreună cu Ecotic.

Campania „Intră în cercul solidarITăţii!” se desfăşoară între 18 aprilie şi 31 octombrie 2019, la nivel naţional, iar participanţii se pot înscrie pe www.reconect.ro şi www.ecotic.ro. Campania se adresează în principal companiilor care generează anual deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE), respectiv computere care sunt casate, în contextul în care nevoia de echipamente IT pentru şcolile din România continuă şi în anul 2019, cu precădere pentru cele din mediu rural şi din judeţele din regiuni mai puţin dezvoltate. Companiile sau organizaţiile care predau cele mai multe deşeuri de calculatoare vor fi premiate, la finalul anului, în cadrul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, editia a XII-a, organizata de Ecotic, în cadrul a doua categorii – IMM şi companii mari.
Asociaţia Ateliere Fără Frontiere îşi propune ca, în acest an, să colecteze o cantitate importantă de deşeuri de echipamente IT, care să conducă la recuperarea şi refolosirea a peste 2.500 de calculatoare pentru şcolile din zone defavorizate din România. „În anul 2018, AFF a colectat peste 120 de tone de DEEE, din care a recondiţionat în cadrul atelierului său de inserţie socială 2163 de unităţi PC complete, pe care le-a oferit în cea mai mare parte către 174 de şcoli cu 34.418 de elevi-beneficiari”, a declarat directorul general al asociaţiei, Patrick Ouriaghli, citat de Agerpres.

Articole din aceeasi categorie