Campanie lansată de Arhiepiscopia Clujului în sprijinul elevilor defavorizați

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a lansat luni, 4 mai, un apel public pentru campania „Dăruiește o tabletă pentru o șansă la educație!”, inițiată pentru a veni în sprijinul elevilor defavorizați, care nu au un minim necesar pentru a-și continua pregătirea școlară de acasă.

„În contextul în care lumea noastră este tot mai bulversată de pandemia de coronavirus, sănătatea și viața oamenilor sunt daruri pentru care merită făcut orice efort și sacrificiu. Acestora li se adaugă în mod obligatoriu și educația, care trebuie să rămână o prioritate pentru întreaga societate, singura care ne oferă șansa de a privi cu încredere spre copiii și tinerii noștri și spre viitorul nostru ca popor” – se spune în Apelul lansat de Arhiepiscopia Clujului.

Scopul campaniei este de a achiziționa tablete pentru copiii din mediile defavorizate din orașele și satele Arhiepiscopiei și este deschisă „tuturor celor care doresc să se implice și să să își ofere sprijinul”.

Donațiile pot fi făcute în contul: RO19BTRL01301205P1291806, special deschis la Banca Transilvania pentru acest proiect.

„După încheierea campaniei, în data de 10 iunie 2020, Arhiepiscopia Clujului, în colaborare cu inspectoratele școlare din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, îi va identifica pe elevii care au mai multă nevoie de acest sprijin și va achiziționa tabletele, care vor fi oferite instituțiilor școlare din comunitățile defavorizate” – precizează purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov.

Arhiepiscopia adresează mulțumiri celor care vor sprijini campania, în numele elevilor care vor beneficia de pe urma acestei generozități, „având convingerea că o binefacere se poate revărsa oricând asupra binefăcătorului, chiar şi aici, pe pământ”.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie

One Response to Campanie lansată de Arhiepiscopia Clujului în sprijinul elevilor defavorizați

  1. Aurel Bria

    In Gherla, str. Eminescu, intr-o camerå din clådirea fostului IGO tråiec ca vai de ei 4 copii ( unii scolari ) si 2 pårinti fårå venituri corespunzåtoare….cred cå o så donez direct la acest copii,…de ce så mai implic Arhiepiscopia care probabil investeste in a 22 Bisericå din orasul cu 20.000 de locuitori…