C. E. Franţa 2016 Statistică partidei România – Elveţia (1:1)

Cifre îngrijorătoare …

Am scris în cronica partidei că naţionala României a jucat slab. Datele statistice îmi dau dreptate. Nu aş fi vrut să fie aşa, acesta este adevărul, cifrele sînt îngrijorătoare pentru ceea ce va fi în ultima partida din grupa A, România – Albania. Mai ales că Albania a jucat o carte defensivă bună, puţin lipsind să furnizeze o mare surpriză. Nu a fost să fie, dar ne pune pe noi pe gînduri.

Să vedem ce arată cifrele partidei de miercuri, 15 iunie :

şuturi la poartă

14 :19 (7:9 la pauză)

pe spaţiul porţii

3:6 (1:4 la pauză)

posesie

35% : 65% (32% : 68% la pauză)

pase

244 (180 pase complete) : 528 (455 pase complete !!!)

acurateţea paselor

65% : 83%

takling – uri

18:12

Cam atît despre o partidă în care Tricolorii, prin jocul prestat, s-au făcut de rîs. Cred că nici o echipă de cartier sau din ligile inferioare nu ar fi practicat un joc atît de jenant, lipsit de vioiciune, de claritate. Căderea fizică este un alt punct care ne îngrijorează şi nu este singurul.

Ce modificări va mai face Generalul ? Greu de spus sau chiar de anticipat. Sperăm numai să fie inspirate, să aducă victoria şi să sperăm că alte echipe vor sta mai … rău decît noi.

Singura care ne salvează este victoria la scor, coroborată cu o victorie a Franţei, tot la scor dacă va fi să fie. Dar dacă fac egal ? Dar dacă bate Elveţia ? Vedeţi cîte întrebări sînt şi ce greu să dai răspunsurile corecte …

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie