Autorizaţiile de mediu, valabile cât timp se obţin vize anuale

Valabilitatea autorizaţiilor de mediu şi a autorizaţiilor integrate de mediu nu va mai fi limitată la o perioadă de cinci ani, respectiv zece ani, ci se va menţine pe durata obţinerii unei vize anuale de la autoritatea de mediu, care va constata astfel menţinerea funcţionării activităţilor economice la parametrii iniţiali.

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege conform căruia autorizaţia de mediu şi autorizaţia integrată de mediu îşi păstrează valabilitatea pe toată perioada în care beneficiarii lor obţin viza anuală. Scopul vizei anuale este „de a confirma faptul că titularul desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii pentru care a fost emisă autorizaţia de mediu sau autorizaţia integrată de mediu şi că nu au intervenit modificări care să afecteze condiţiile stabilite prin actele de reglementare”.
Procedura de aplicare a vizei anuale se stabileşte prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului. Viza anuală se aplică de către Ministerul Mediului şi, respectiv, Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”. Viza anuală pentru autorizaţiile care nu intră în sfera de competenţă a celor două instituţii se aplică de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului sau se deleagă de aceasta către autorităţile competente pentru protecţia mediului. Aplicarea vizei anuale se tarifează conform prevederilor legale, iar tariful se stabileşte prin ordin al autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului.

Articole din aceeasi categorie