Afaceri trăznite, dar nu de tot: O finanţistă şi-a investit economiile în prăjituri fără zahăr

prajituriPrăjituri fără zahăr (aşa cum se numeşte şi site-ul afacerii), dar şi fără făină, ouă, lapte or alte produse de origine animală, şi fără ca preparatele să “vadă” cum arată un cuptor. Adică, nu sunt coapte defel.

După ce a lucrat 10 ani în sistemul financiar, Manuela Dascălu s-a decis să-şi continue cariera pe cont propriu, dar nu în zona economică, ci într-un domeniu ceva mai dulce: cofetăria.

Ţineam o cură de slăbire şi nu aveam voie să mănânc zahăr şi carbohidraţi, deci făină, cartofi sau orez. Veneau sărbătorile de iarnă şi am căutat ceva “de regim” prin cofetării, dar nu am găsit nimic. Aşa că m-am înfuriat şi am început să studiez problema – trăiască internetul! – şi după o vreme am dat peste nişte soluţii, căci nu pot să le spun reţete, de gătit genul ăsta de prăjituri. Tot ceea ce fac nu conţine zahăr, făină sau grăsimi animale, ci doar miere, seminţe, nuci, alune, fructe, unt de cacao şi de cocos sau legume – morcovi şi sfeclă, de exemplu. Şi nu coc nimic. Am greşit de multe ori, dar până la urmă am reuşit să fac nişte preparate care rezistă la temperatura camerei”, spune ea.

Însă, pentru a face o afacere dintr-un hobby, au fost necesare şi investiţii, aşa că ea a apelat la economiile proprii şi la sprijinul unui investitor. “Costurile de prepare nu sunt mari – doar nu folosim gaz sau curent pentru că nu coacem nimic – dar costă ingredientele şi celelate utilaje. În timp am cumpărat ba una, ba alta, aşa că pînă acum am investit în afacere cîteva mii bune de euro, şi încă nu am terminat” spune fosta finanţistă. Acum ea deţine un laborator de cofetărie, iar prăjiturile se pot comanda direct pe site, în perspectivă existând posibilitatea de a le găsi şi prin câteva cafenele şi cofetării clujene.

V. DĂDULESCU

Articole din aceeasi categorie