Acord de colaborare între Universitatea Tehnică și Uniunea Patronatului Român

Rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. ing. Vasile Țopa, rectorul Universității din București, prof. univ. dr Marian Preda, rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf. univ. dr. ing Florin Drăgan și rectorul Universității “Gheorghe Asachi” din Iași, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, au semnat împreună cu Ioan Lucian, președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), acordurile de colaborare ce marchează în premieră națională, cea mai amplă deschidere a mediului universitar față de reprezentanții mediului de afaceri, de după Revoluție.

Dezvoltarea unor centre de cercetare-inovare, folosirea realității augmentate și virtuale în procesul de învățământ universitar, dezvoltarea activităților de internship precum și alte activități ce pun în contact companiile private cu cadrele universitare și studenții acestor universități, sunt obiective menționate în aceste acorduri.

Este cea mai amplă acțiune de conlucrare între mediul universitar și o confederație patronală națională de după Revoluție și sunt încântat că UNPR a fost acceptată ca partener de aceste prestigioase universități. Pentru ca aceste Acorduri să prindă viață și să fie eficiente, chemăm alături de noi, toate organizațiile patronale, corpurile profesionale, companiile private, care sunt interesate de o colaborare cu aceste centre universitare de prestigiu”, a afirmat președintele UNPR, Ioan Lucian.

Articole din aceeasi categorie