C. E. Franţa 2016 Grupa A

România – Albania

duminică, 19 iunie, Stade de Lyon, 22. 00

ROMÂNIA/echipa probabilă : Tătărușanu – Săpunaru, D. Grigore, Chiricheș, St. Filip (Mățel) – Hoban, N. Stanciu (Pintilii) – Ad. Popa, Sânmărtean, Stancu – Fl. Andone, antrenor Anghel Iordănescu

ALBANIA/echipa probabilă : Bericha – Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli – Roschi, Cana, Kukeli, T. Xhaka, Lenjani – Sadiku, antrenor Giovanni De Biasi

Brigada de arbitri

UEFA a anunțat astăzi că la meciul România – Albania cehul Pavel Kralovec va fi arbitru. Acesta va fi ajutat de asistenții Roman Slysko, și Tomas Mokrusch, iar adiționali vor fi Petr Ardeleanu și Michal Patak.

Iordănescu Sr va opera, cu siguranţă, modificări în 11 – le cu care va aborda decisiva partidă cu Albania. Partidă care se anunţă a fi pe viaţă şi pe moarte, fără nici o exagerare.

Potrivit clasamentului după două etape, ambele echipe au şanse la locul 3. România mai are şansa locului 2 în cazul unei victorii la scor, coroborată cu înfrîngerea Elveţiei. Franţa porneşte cu prima şansă, dar nimic nu mai este sigur acuma.

România porneşte şi ea cu prima şansă, numai că datele problemei sînt altele. Tricolorii au dezamăgit crunt în partida cu Elveţia, mi-este greu să cred că fizic şi moral vor fi la cotele aşteptate. Avem prin excelenţă, vocaţia distrugerii, motiv pentru care privesc cu scepticism partida din seara duminicii de 19 iunie. Apoi, albanezii au dovedit că sînt o echipă, una care se bate pentru fiecare minge. Au avut ghinion mare în partida cu Franţa, cred că vor trage şi ei la victorie. Va rezulta o partidă care pe care, poate nerecomandată cardiacilor, cu orice rezultat posibil.

Spuneam că România a dezamăgit crunt. Încă jucătorii noştri nu au înscris nici un gol din acţiune, ambele goluri reuşite fiind urmarea unor lovituri de pedeapsă transformate de Stancu. În rest, în rest am fost martorii a două jocuri sterile, plin de greşeli individuale şi colective, mai ales cu Elveţia.

România nu are atacant/atacanţi, lucru care se vede şi se simte. Avem un portar pe care putem conta, Tătăruşanu, avem o apărare la disperare, nu eficentă din păcate (dovadă şi spaţiile libere oferite elveţienilor), mijlocul merge cît de cît, atacul este inexistent, trebuie să recunoaştem acest lucru.

Pe moment nu ne rămîne decît să aşteptăm deznodămîntul altor partide. Cum va arăta clasamentul grupei A după trei etape este foarte greu de spus. Ne – a rplace ca naţionala României să ocupe locul 2. Cum ne mulţumim cu puţin, va fi bun şi locul 3, numai calificant pentru optimi să fie. Deocamdată ocupăm locul 5 în clasamentul echipelor de pe locurile 3 în cele şase grupe, clasament care va suferi modificări de la o zi la alta.

Iată motivul pentru care ne dorim România pe locul 2.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie