Clujul, în topul scumpirii apartamentelor

caseÎn prima lună din acest an, cele mai mari scumpiri ale locuinţelor s-au înregistrat în Iaşi şi Cluj-Napoca, unde preţurile apartamentelor au crescut cu 3,5% şi respectiv 3,1%, la polul opus aflîndu-se Bucureştiul şi Constanţa, unde preţurile au scăzut cu 1,4% şi respectiv 0,2%.

Conform site-ului specializat Imobiliare.ro, suma medie solicitată pentru apartamentele disponibile spre vînzare la nivel naţional (noi şi vechi) s-a majorat cu 2,1%, de la 951 la 971 de euro pe metru pătrat util, iar valoarea actuală este cu 6,7% mai mare decît cea consemnată în perioada similară a anului trecut, respectiv de 910 euro pe metru pătrat util. În ciuda tendinţei generale, nu toate marile oraşe analizate s-au înscris pe un trend crescător al preţurilor în luna ianuarie, Bucureştiul şi Constanţa făcînd excepţie de la regulă. Cea mai mare creştere a fost înregistrat în Iaşi, oraşul nostru situîndu-se pe locul secund din acest punct de vedere.

Clujul – campionul preţurilor

După cum se poate constata Clujul şi-a consolidat nedorita poziţie de lider al preţurilor imobiliare, cu un preţ cerut pe metru pătrat (mp) de peste 1.30 de euro, devansînd astfel Bucureştiul, unde preţul mediu trece cu puţin peste 1.000 de euro. De remarcat asccensiunea Timoişoare în acest top, oraşul de pe Bega, cu un preţ mediu de peste 950 de euro pe mp util, situîndu-se pe a treia poziţie în acest clasament. Dintre oraşele mari luate analizate de site-ul imobiliare.ro, cele mai mici preţuri alelocuinţelor le are Braşovul, unde pentru un metru pătrat util se solicita în jur de 900 de euro.

V. DĂDULESCU

Oraş                                 apartamente noi                                           apartamente vechi

Cluj-Napoca                  1.137 euro pe mp util                                   1.186 euro pe mp util

Bucureşti                       1.036 euro pe mp util                                   1.030 euro pe mp util

Timişoara                       962 euro pe mp util                                     949 euro pe mp util

Iaşi                                  929 euro pe mp util                                     857 euro pe mp util

Constanţa                      904 euro pe mp util                                     918 euro pe mp util

Braşov                           908 euro pe mp util                                       881 euro pe mp util

Articole din aceeasi categorie