Vor să pună lacătul pe Imprimeria Ardealul

Angajaţii Imprimeriei Ardealul Cluj au întrerupt, miercuri, lucru pentru a protesta faţă de intenţia Companiei Naționale Imprimeriile (CNI) Coresi de a închide sucursala clujeană. Revolta tipografilor clujeni a apărut după ce la poarta Imprimeriei Ardealul a apărut o comisie formată din patru persoane şi un executor judecătoresc pentru a prelua toate documentele unităţii în vederea închiderii activităţii tipografiei. Directorul Imprimeriei Ardealul Cluj, Mircia Giurgiu, a declarat că a refuzat să predea documentele deoarece nu există niciun temei pentru a închide sucursala Imprimeria Ardealul a Companiei Naționale Imprimeriile (CNI) Coresi, întrucât unitatea clujeană este pe profit. ”Sucursala Imprimeria Ardealul Cluj a înregistrat pierderi lunare de 90.000 și datorii de peste 500.000 de lei până la jumătatea anului 2016, după care a trecut pe profit și a reușit achitarea datoriilor. Pe 2018 pe ultimele 8 luni am avut un profit de peste 200.000 de lei, iar pe luna ianuarie 2019 profitul a fost de aproape 37.000 lei, cu toate piedicile puse de conducerea CNI Coresi. Dacă în 13 mai 2016 aveam datorii de peste 305.000 lei la hârtie, peste 200.000 lei la energie electrică şi gaze şi peste 60.000 lei la materii prime şi materiale tipografice altele decât hârtia, toate aceste datorii au fost plătite în cursul anului trecut’’, a spus Giurgiu. Mircia Giurgiu a declarat că le-a spus reprezentanţilor CNI Coresi că ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale a emis un document prin care solicită administratorului judiciar convocarea AGA în data de 27 martie a.c pentru a fi schimbat administratorul special. 

CNI Coresi este o companie deținută 100% de statul român, fiind în insolvență din anul 2013. Imprimeria Ardealul Cluj are în prezent 37 de angajaţi iar potrivit conducerii, la ora actuală comenzile imprimeriei clujene se ridică la peste un milion de lei pentru acest an. Oamenii cred că în spatele închiderii tipografiei clujene s-ar afla dezvoltatori imobiliari interesaţi să cumpere terenul pentru a construi blocuri.

”Noi vrem să muncim în continuare aici deoarece avem comenzi foarte multe şi activitatea merge foarte bine. Mai mult, nu facem faţă şi chiar am avea nevoie de  mai multă forţă de muncă”, a spus o angajată a imprimeriei.

C.P.

Articole din aceeasi categorie