Vasile Revnic: „Vin în fața concetățenilor mei cu proiectul unui Dej modern”

Candidatul Pro România la Primăria Dej îşi propune un mandat dedicat creșterii calității vieții comunitare, în ansamblul acesteia, axat pe modernizarea infrastructurii – sanitare, educaționale, rutiere – ca fundament al evoluțiilor economice, sociale și culturale proprii civilizației actuale. În opinia lui Vasile Revnic, Dejul este un oraș viu, vesel, dinamic, curat, sustenabil, prosper și atractiv pentru tineri.

Reporter: Domnule Vasile Revnic, Pro România a decis să intraţi în cursa pentru Primăria Dej. De ce credeţi că aţi fost ales dumneavoastră, ca variantă în competiţia electorală pentru acest oraş?

Vasile Revnic: PRO ROMÂNIA este un proiect politic nou, modern, care a decis să susțină în confruntarea electorală candidați capabili să ofere cetățenilor posibilitatea de a avea un nou tip de administrație: dinamică, eficientă și europeană. Am aderat la acest proiect încă de la înființare, iar experiența mea politică și profesională m-a recomandat pentru a fi ales în funcția de președinte al organizației municipale Dej. Din această poziție politică îmi asum candidatura cu responsabilitate, determinare, dar, mai ales, atașament uman față de concetățenii mei.

Din perspectiva legăturii mele cu acest oraș, mi-am petrecut cea mai mare parte a vieții mele aici. Aici am copilărit, am crescut, am învățat și m-am dezvoltat ca adult. Cunosc bine mentalitatea dejenilor și le împărtășesc nemulțumirile, dorințele și aspirațiile. Această cunoaștere autentică a zonei, dată de interacțiunile din viața de zi cu zi, împletită cu experiențele mele manageriale, profesionale și politice îmi fundamentează convingerea că am capacitatea de a schimba în bine comunitatea mea.

Vin în fața concetățenilor mei cu proiectul unui Dej modern și cuvântul dat de un om cinstit și experimentat.

Reporter: Ce va determină să intrați în această confruntare?

Vasile Revnic: În primul rând, deschiderea onestă față de oameni, răbdarea de a-i asculta cu adevărat și dorința puternică de a-i sprijini să-și rezolve problemele într-un mod cât mai favorabil lor. În experiența mea de adult, nu m-am simțit niciodată mai împlinit și satisfăcut decât atunci când am contribuit în mod real și activ la îmbunătățirea vieții celor din jurul meu.

Aș aminti aici răspunderea probată, ca administrator al unei firme private care avea peste 100 de angajați, implicarea directă în dezvoltarea afacerii pentru a asigura bunăstarea angajaților pe termen cât mai lung.

Ca viceprimar al orașului Târgu-Lăpuș, preocuparea mea de căpătâi a fost aceea de a fi cât mai util cetățenilor care aveau nevoie de sprijinul primăriei, iar efortul depus și frământările mele au generat atât un bilanț pozitiv al administrației, cât și o satisfacție personală deosebită.

Le ofer dejenilor toată experiența și devotamentul meu și îi chem alături de echipa mea, pentru a ne angaja într-un efort comun de modernizare radicală a orașului nostru. Deși ocuparea unei funcții de conducere în administrația locală presupune un consum istovitor de timp și de energie, rezolvarea problemelor semenilor mei îmi conferă cea mai mare împlinire și dă un sens mai profund vieții mele.

Reporter: Care ar fi, în opinia dumneavoastră, principalele probleme ale muncipiului Dej?

Vasile Revnic: Îmi propun un mandat dedicat creșterii calității vieții comunitare, în ansamblul acesteia, axat pe modernizarea infrastructurii – sanitare, educaționale, rutiere – ca fundament al evoluțiilor economice, sociale și culturale proprii civilizației actuale. Comunitatea noastră dispune de resurse valoroase nu numai pentru a edifica un proiect de anvergură pentru oraș, dar și pentru a atrage finanțările europene sau investiționale necesare unei astfel de ample prefaceri.

Astfel, traficul devenit un calvar toxic, în ultimii ani, impune rezolvarea problemei centurii ocolitoare a orașului în cel mai scurt timp. În plus, trebuie identificate cu celeritate spații adecvate și suficiente pentru amenajarea parcărilor subterane sau supraterane. Din perspectiva costului locuirii într-un mediu curat, consider că acest oraș trebui să se alinieze eforturilor de a crea o lume mai sustenabilă, în care să predomine energia regenerabilă. Prin urmare, este prioritară pentru mine colectarea selectivă a gunoiului și înființarea unei stații moderne de reciclare. Totodată, îmi propun să atrag fonduri prin proiecte care să vizeze eficientizarea termică a blocurilor și clădirilor prin utilizarea celor mai moderne și productive materiale și tehnici, care să reducă costul întreținerii pentru dejeni. Pentru a asigura progresul și dezvoltarea durabilă a orașului nostru este esențială dezvoltarea unei economii locale dinamice și prospere. În acest sens, consider că este vitală atragerea de investiori care să fie benefici economiei și devoltării locale. Multiplicarea resurselor bugetare este premisa necesară pentru investițiile edilitare pe care ni le dorim cu toți.

Însă în centrul acestor prefaceri profunde, vitale pentru Dej, se va afla întotdeauna omul.

Reporter: Cum vedeţi Dejul de mâine?

Vasile Revnic: Un oraș viu, vesel, dinamic, curat, sustenabil, prosper și atractiv pentru tineri. Un oraș aerisit, verde, în care se circulă ușor și în care calitatea aerului este foarte bună. Un oraș în care ți-e drag să trăiești, să întemeiezi o familie și în care te simți cu adevărat acasă.

Reporter: Una dintre problemele majore nerezolvate la Dej este centura de ocolire. Deşi s-a promis că se va realiza acest proiect, lucrurile s-au blocat. Ce şanse ar fi ca traficul greu să fie scos din oraş?

Vasile Revnic: Nu mă pot pronunța cu privire la stadiul în care se află acest proiect, contextul politic actual fiind nefast investițiilor. În orice caz, după cum am menționat, centura ocolitoare a orașului este prioritatea mea numărul unu. Sunt și eu foarte intrigat că lucrurile se mișcă atât de greu, având în vedere că s-a făcut un studiu de fezabilitate și un proiect pe baza lui. Nu reușesc să înțeleg de ce lucrurile trenează de atâta vreme, timp în care orașul este sufocat de trafic și noxe. Vă asigur că voi lua această problemă în mâini cu maximă seriozitate încă din prima zi a mandatului meu.

Această provocare imensă – infrastructura – reprezintă nu doar premisa dezvoltării noastre comunitare, dar și calea fizică de recuperare a multor tineri, siliți să ia drumul dezrădăcinării. Sper ca, peste patru ani, mulți dintre cei plecați să fie motivați să revină acasă, în Dejul nostru drag.

Articole din aceeasi categorie