Un milion de lei pentru Zilele Clujului

Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca a prezentat în ședința de vineri bugetul pentru Zilele Clujului 2020, acesta ridicându-se la suma de 950.000 de lei. Perioada de desfășurare a evenimentului urmează a fi anunțată. În ședința extraordinară din 28 februarie, primarul Emil Boc a vorbit și despre activitatea Poliției locale, dar și, inevitabil, despre principala îngrijorare a cetățenilor din această perioadă, coronavirusul.
Consiliul local a aprobat alocarea sumei de 950.000 de lei din bugetul local pentru organizarea Zilelor Clujului din acest an. În 2020, accentul va cădea pe sărbătorirea unui deceniu de la prima ediție a evenimentului. Conform proiectului de hotărâre al Consiliului local, din suma totală, 480.000 de lei reprezintă cheltuielile legate de prestațiile artiștilor, în timp ce 200.000 de lei sunt alocați părții tehnice (scenă, sonorizare, lumini). 100.000 de lei merg către promovarea evenimentului, iar restul sumei va acoperi costurile legate de spectacolele de artificii, iluminatul arhitectural al clădirilor și proiecțiile 3D de pe clădirile din zona centrală a orașului.
Chiar în debutul ședinței, primarul Emil Boc alături de comandanții Ciprian Vasile Rus și Marcel-Nicu Bonțidean au vorbit despre activitatea Direcției Generale Poliția locală Cluj-Napoca în anul 2019. Conform spuselor acestora, rata infracționalității stradale a scăzut anul trecut în Cluj cu 11,39%, iar în ceea ce privește tâlhăriile, procentul a scăzut cu 15,74%.
Primarul Emil Boc a precizat faptul că se bucură de o colaborare eficientă între instituția pe care o reprezintă și Poliția locală: „Am apreciat și apreciez în continuare eco-sistemul local de ordine și siguranță publică din acest oraș și din acest județ, eco-sistem în care toți factorii de decizie cu atribuții pe tot ce înseamnă ordine și siguranță publică își fac datoria, colaborează și fac tot ce le stă în putință pentru ținerea sub control a unui oraș extrem de complicat și de greu, cu provocări în fiecare zi.”
„Nu este perfect totul în oraș, să fim realiști. Sunt încă niște lucruri care pot fi îmbunătățite pentru ca cetățenii să aibă confortul deplin, dar în comparație cu ceea ce există în altă parte, putem spune că standardele de calitate de la Cluj sunt apropiate de cele europene, motiv pentru care conceptul de calitate al vieții, care îl include pe cel de siguranță, este la un nivel ridicat în acest oraș, datorită muncii pe care acești oameni profesioniști o fac în fiecare zi. Dacă o zi am ridica piciorul de pe accelerație și am lăsa orașul fără să-l ținem sub control, ar fi dezastru. De la cerșetorie, până la acte de violență, de la rampe clandestine, la acte de vandalism. Oamenii aceștia sunt prezenți în fiecare zi și orașul este menținut sub control. Încă nu sunt mulțumit pe deplin de toate standardele, cât timp mai avem hoți de buzunare, cerșetori în unele zone, cât timp nu sunt mulțumit de comportamentul Poliției locale în teren, mă refer la cei care sunt în subordinea noastră, pentru că pot și mai bine, chiar dacă referințele sunt pozitive. Exigențele trebuie să fie în continuare în creștere”, completat edilul orașului Cluj-Napoca.

Articole din aceeasi categorie