U-Banca Transilvania Cluj a învins campioana CSM CSU Oradea

U-Banca Transilvania Cluj a învins campioana CSM CSU Oradea cu scorul de 93-78 (26-19, 21-17, 24-19, 22-23), duminică, pe teren propriu, într-un meci din Liga Naţională de baschet masculin.

Kyndall Dykes a fost cel mai bun de la ”U”, cu 20 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive. O evoluţie bună a reuşit şi Darrin Dorsey, cu 15 puncte. De la orădeni s-au remarcat Dragan Zekovic, 23 p, 10 rec, şi Kristopher Richard, 21 p, 3 rec, 4 pd. ”După un sfârșit de an mai puțin reușit, cu înfrângerea de la Craiova, am început bine. Ne doream foarte mult această victorie, nu că ar fi contat prea mult în economia clasamentului, însă tot timpul meciurile cu Oradea și cu Sibiul sunt un motiv de mândrie, vrei să arăți că ești o echipă bună, o adevărată pretendentă la titlu. Îmi felicit jucătorii că au demonstrat din plin acest lucru în această seară. Am arătat consistență, ne-a ajutat și intrarea cât de cât în ritm a lui Dorsey, pe care nu am putut să îl folosim la antrenamente până acum, însă s-a văzut ce fel de jucător este. E tipul de conducător de joc care poate să și înscrie, să facă diferența, însă este și cerebral, nu se pierde în momentele importante, cred eu căne va ajuta foarte mult. E important să rămânem sănătoși. Trebuie să găsim soluții pentru a suplini lipsa lui Vlad, am construit lotul așa, ne-am bazat că Vlad poate să joace, însă a venit probema asta cu hepatita și ne-a dat peste cap. Calnicenco, dacă joacă pe postul lui Vlad, este un profil asemănător de jucător, nu poți să îl lași liber la trei puncte, este un shooter foarte bun, vreau să prindă încredere, să ne ajute. Pe de altă parte, și Roli a jucat foarte bine astăzi, iar Kuti a fost senzațional în prima parte a meciului, atât în apărare, unde e un «animal» când își dorește, cât și în atac!”, a declarat la finalul partidei Mihai Silvășan, antrenor U BT. „Am jucat bine ca echipă, am luptat împreună, ne-au intrat aruncările și am obținut victoria. Ne dă multă încredere o victorie cu ei, sunt echipa campioană și vor fi până când cineva va schimba acest lucru. I-am învins și ne dorim să facem la fel cu Sibiul, suntem foarte încrezători în acest moment, după acest meci, am jucat colectiv, ca o adevărată echipă, de aici sperăm să creștem în continuare!”, a menționat Kyndall Dykes. În altă partidă, BCMU FC Argeş Piteşti a trecut de SCM ”U” Craiova cu 96-92. Mladen Jeremic, 20 p, şi Maksim Kornienko, 19 p, 8 rec, s-au evidenţiat de la piteşteni, iar de la oaspeţi s-au evidenţiat Morris Curry, 24 p, 3 rec, 4 pd, şi Aleksandar Radukic, 18 p, 6 rec.

CSM Sighetu Marmaţiei a dispus de CN Aurel Vlaicu Bucureşti cu 87-66, ACS Târgu Jiu a câştigat la Bucureşti, 78-66 cu CS Agronomia, iar CSM Phoenix CSU Galaţi a învins-o pe CSM 2007 Focşani cu 87-60. În Grupa A, BC CSU Sibiu ocupă primul loc, cu 24 puncte (13 jocuri), urmată de U-Banca Transilvania Cluj, 23 p (13 j), SCM ”U” Craiova, 22 p (13 j), CSM CSU Oradea, 21 p (13 j), etc. În Grupa C valorică, prima este CS Municipal Târgu Mureş, 31 p (16 j), CSM Phoenix CSU Galaţi, 31 p (16 j), CSM Sighetu Marmaţiei, 29 p (17 j), etc.

Articole din aceeasi categorie