Senatorul Vasile Lungu explică pericolul ideologiei de gen

Preşedintele PMP Cluj, Vasile Lungu, iniţiator al legii care vizează intezicerea în școli, universități, grădinițe și toate spațiile dedicate educației a ideologiei de gen, adoptată miercuri de Senat, spune că teoria despre gen este pur și simplu lipsită de bază științifică și nu întrunește consensul comunității academice. „Este la fel de științifică precum Teoria Pământului Plat”, spune senatorul.

Parlamentarul arată că potrivit acestei ideologii, genul unei persoane este un concept diferit de sexul biologic și cele două nu sunt întotdeauna aceleași. „Deci, sexul biologic dobândit la naștere nu ar trebui să eticheteze persoanele drept “femeie” sau “bărbat”, ci fiecare dintre copii ar trebui să își aleagă dintre zecile de tipuri de gen inventate de susținătorii acestei teorii în funcție de preferința personală. Ideologia de gen clamează, așadar, că „genul” unui copil nu trebuie să corespundă neapărat sexului biologic”, precizează liderul PMP Cluj.

În opinia parlamentarului, apariția ideologiei de gen în România a devenit un pericol real în sistemul de învățământ, „Cu alte cuvinte, potrivit teoriei de gen, dacă un copil este născut cu organe sexuale masculine nu înseamnă neapărat că el este băiat, ci poate să fie din punct de vedere al „sexului” băiat, dar din punct de vedere al „genului” fată sau sa aibă un gen fluid (o zi fată, o zi băiat s.a.m.d.). Așadar, fiecare copil poate să își aleagă genul și să fie: bărbat sau femeie, fără ca sexul biologic să conteze, iar simpla clamare a unui gen (neurmată de nici un fel de operație de schimbare de sex biologic), ar fi trebuit acceptată de societate și de instituțiile statului în sensul preschimbării actelor de identitate conform genului și nu sexului biologic.

Consecințele practice în școlile din România ar fi fost dezastruoase. Am fi avut elevi născuți băieți, care ar fi participat în competiții sportive rezervate doar fetelor sau posibilitatea acestor băieți să utilizeze toaletele și dușurile fetelor.

Odată cu apariția ideologiei de gen în România, fenomenul prozelitismului, pe baza teoriei/ideologiei de gen, a devenit un pericol real în sistemul de învățământ, pt. ca multe ONG-uri pătrund în școli și predau această teorie elevilor din România (câteva exemple: Flex Alumini Romania, Girl Up Romania, Asociația CERC – Centrul European de Resurse Creative)”, susține senatorul Cristian Lungu.

Adoptarea acestei legii a stârnit o serie de reacții

Mai multe universități au protestat public față de această modificare și au cerut președintelui Iohannis să nu o promulge. Reprezentanţii UBB Cluj consideră un astfel de demers este riscant pentru ştiinţă/mediul academic şi cere forurilor competente să prevină crearea unui precedent nedorit pentru mediul academic şi activitatea ştiinţifică.
„UBB din Cluj-Napoca se pronunţă împotriva oricărui tip de intruziune politică sau ideologică asupra ştiinţei/mediului academic. Am constatat cu stupefacţie că într-un act legislativ adoptat de Parlamentul României – prin votul acordat în Senatul României pentru modificarea Legii Educaţiei Naţionale – se interzic în instituţiile de învăţământ, deci şi în universităţi, ‘activităţile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi'”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de UBB.

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative consideră că este regretabil faptul că subiecte importante, cu consecinţe deosebite pentru societatea românească, se legiferează într-o manieră superficială, fără înţelegerea conceptelor şi fără consultarea partenerilor sociali relevanţi, în speţă comunitatea ştiinţifică academică.

C.P.

Articole din aceeasi categorie