Regal de judo la Cluj. OPEN PENTRU RIO DE JANEIRO

Au trecut doar cîteva săptămîni de la întîlnirea tineretului aspirant la marea performanţă în judo. Clujul a dovedit pe deplin că este capabil să organizeze competiţii la cel mai înalt nivel. Tocmai acesta este motivul pentru care Uniunea Europeană de Judo şi Federaţia Internaţională de specialitate au încredinţat primul concurs de open municipiului Cluj-Napoca. Pe lîngă interesul manifestat de Primăria municipiului, a sponsorilor şi a Asociaţiei Judeţene de Judo, trebuie menţionată şi contribuţia deosebită a rezultatelor lotului olimpic al României care se pregăteşte în municipiul nostru, precum şi al lobbyului coordonatorului „fetelor de aur”, domnul Florin Berceanu, pentru ca acest important eveniment să aibă loc aici, în oraşul de la poalele Feleacului.

Sîmbătă şi duminică, aşadar, la noua Sală polivalentă şi-au dat întîlnire peste 400 de sportivi de pe toate continentele. Vor fi prezenţi judoka de clasă internaţională de la cele mai puternice cluburi de gen. Iar spectacolul va fi pe măsură. În primul rînd, vorbim despre o ţinută etică deosebită, ştiut fiind faptul că, la nivel internaţional, sînt respectate perceptele stabilite de fondatorul acestui sport, japonezul Jigoro Kano. Pe urmă, nu putem ignora faptul că, la această importantă competiţie, sportivii vin cu gînduri dintre cele mai serioase şi motivate, ştiut fiind faptul că punctele acumulate contează pentru viitoarea Olimpiadă de la Rio de Janeiro. Şi, nu în ultimul rînd, organizatorii au anunţat prezenţa unor personalităţi ale judoului mondial, oficiali de rang înalt de la UEJ şi FIJ, foşti mari sportivi, acum antrenori de marcă în lumea judoului.

Neîndoielnic că această competiţie va aduce multe beneficii comunităţii clujene. Şi nu este vorba doar despre ceea ce ne spunea preşedintele AJJ, domnul ing. Sabin Bastucescu, care menţiona avantajele economice ale unui asemenea „desant” de mari sportivi la Cluj-Napoca. Prin participarea masivă a spectatorilor, a tinerilor, în special, se va putea forma o mai exactă cunoaştere a cerinţelor acestui îndrăgit sport şi, implicit, speranţa că tot mai mulţi doritori vor căuta sălile de dojo.

Îi veţi vedea „la lucru” pe cei mai mari sportivi ai momentului. Şi, chiar dacă în echipele feminine şi masculine ale României s-au anunţat cîteva accidentări, organizatorii ne-au asigurat că buna pregătire din ultimul timp, competiţiile internaţionale la care au luat parte şi încrederea în forţele proprii vor face ca, de multe ori, podiumul să fie ocupat de judoka români.

Aşadar, sîmbătă şi duminică, cu începere de la ora 10, intrarea este liberă la Sala polivalentă. Iar cele 7000 de locuri trebuie ocupate, fie şi pentru a susţine, din toate puterile, pe sportivii noştri de pe tatami.
Succes!
Radu VIDA

Articole din aceeasi categorie