Războiul Tişe versus prefectul Cherecheş -faza explicaţiilor tehnice

Războiul dintre preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe şi prefectul Aurel Cherecheş pe tema alunecărilor de teren de la Pata Rât este departe de a se încheia. Tişe îl acuză pe prefect de faptul că măsurile impuse prin hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă nu rezolvă problema alunecărilor ci doar generează cheltuieli suplimentare ce trebuie suportate de Consiliului Judeţean. În acest context. preşedintele CJ Cluj a anunţat că-i va cere prefectului să convoace o nouă şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a se lua măsurile care se impun.

„În ceea ce priveşte decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, aceasta nu a fost comunicată nici până acum în mod oficial Consiliului Judeţean De altfel, abia în cursul zilei de ieri a fost transmisă forului administrativ judeţean o copie a cestui document.

Din păcate însă, întrucât această decizie s-a constatat a fi absolută eronată, Consiliul Judeţean va trimite în cursul zilei de azi o nouă solicitare de întrunire a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Motivul acestei solicitări e legat de faptul că, în mod absolut eronat şi care dovedeşte completa neînţelegere de către prefect a problemei, acesta a dispus expertizarea proiectului tehnic după care se lucrează deşi acesta a fost deja verificat, avizat şi aprobat. Asta, în contextul în care obiectul expertizei ar trebui să-l reprezinte identificarea cauzelor şi a celor mai potrivite modalităţi de rezolvare! În loc să existe această preocupare pentru rezolvarea situaţiei, prin decizia adoptată în această formă Prefectul nu face decât să impună în mod inutil cheltuieli suplimentare Consiliului Judeţean, din banii contribuabililor, adică exact acel lucru pe care acesta îl reclamase iniţial – cheltuieli suplimentare nejustificate”, a spus Alin Tişe. Preşedintele CJ Cluj arată că hotărârea a fost adoptată „cu rea-credinţă” şi că nu contribuie la rezolvarea situaţiei. „Prefectul provocând “o furtună într-un pahar cu apă“ al cărei scop a fost acela de a panica populaţia. Or, chiar dacă e la început şi nu cunoaşte sau nu înţelege anumite aspecte, prefectul va trebui să se lămurească şi să contribuie la rezolvarea problemei nu la provocarea unor cheltuieli inutile care să fie suportate de clujeni”, a punctat şeful CJ Cluj. Tişe spune că va solicita convocarea unei noi şedinţe a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă în care să se dispună efectuarea unei expertize care să indice cauzele alunecărilor de teren. „Faptul că voi verifica proiectul tehnic nu rezolvă problema, ci doar generează alte cheltuieli. De asta cer comitet nou pentru a lămuri ce vrea prefectul. Eu nu cred că a înţeles prefectul ce doreşte”, a subliniat Tişe.

Totodată, preşedintele CJ Cluj a mai arătat că afirmaţiile făcute zilele trecute de prefectul Aurel Cherecheş cu privire la dimensiunile poluării nu au făcut decât să creeze panică la nivelul opiniei publice. „Nivelul real al acestei scurgeri de levigat, constatate oficial de Apele Române, e de doar 5 litri/secundă, infinit mai redus comparativ cu cifra vehiculată de prefect, de 108 litri/secundă. De altfel, caracterul nereal al acestei cifre aberante este infirmat inclusiv de faptul că, în cazul în care poluarea ar fi avut, cu adevărat, aceste dimensiuni, prefectul ar fi trebuit să declare starea de alertă, lucru care, în mod evident, nu s-a produs”, a afirmat Tişe.

C.P.

Articole din aceeasi categorie