PSD Cluj le explică liberalilor de ce e oportună ordonanţa privind apartenenţa politică a aleşilor locali

Social democraţii clujeni sînt de părere că ordonanţa care ar da posibilitatea aleşilor locali de a se hotărî cu privire la partidul din care doresc să facă parte este oportună. Ei spun că printr-un astfel de demers se creează cadrul „clarificării de bun-simţ a tuturor aleşilor locali care sînt pro sau contra regimului Băsescu, amendat de 7,4 milioane de români, în 2012, la referendumul pentru demiterea preşedintelui”.

PSD aminteşte că instanţa de contencios constituţional a constatat în două situaţii simlare constituţionalitatea unei Sigla-PSD-2astfel de măsuri. „Practic USL şi alte alianţe nu mai sînt funcţionale şi s-a ajuns la situaţia de blocaj administrativ. Prin această ordonanţă, dacă un ales local a fost votat pe lista USL şi îşi declară adeziunea la unul dintre cele trei partide componente, nu mai este nevoie de semnătura celorlalte două formaţiuni pentru a fi validat consilier local sau judeţean”, precizează PSD Cluj. Reacţia PSD vine după ce liberalii clujeni au protestat faţă de intenţia Guvernului de a le da posibilitatea aleşilor locali ca în două săptămîni să se decidă cu privire la partidul din care doresc să facă parte. În acest context, social democraţii clujeni le recomandă liderilor PNL Cluj să lase ipocrizia deoparte, să respecte legea şi să nu mai blocheze activitatea administrativă a judeţului Cluj.

PSD le aminteşte liberalilor că în 2012, la alegerile locale, clujenii au votat Uniunea Social-Liberală, nu PDL sau ACL. Social democraţii clujeni ţin să-l acuze din nou pe pe liderul PNL Cluj, Marius Nicoară, de faptul că refuză în continuare să semneze adresa de înaintare către Consiliul Judeţean Cluj, privind validarea în funcţie a consilierului judeţean, Cristian Matei. PSD spune că, prin acest gest, Nicoară nu respectă protocolul de colaborare USL semnat în 2012, dovedind „ipocrizia fără margini de care dă dovadă, alături de liderii corului de bocitoare din Alianţa Trădării PD-PNL, astfel de refuzuri ilegale fiind întîlnite în numeroase comune din judeţul Cluj”. „Dacă dl. Marius Nicoară doreşte într-adevar să respecte votul clujenilor, are două opţiuni: Fie aleşii liberali clujeni îşi dau demisia, merg în fata electoratului şi cer un nou vot din postura de aleşi locali ai ACL, fie permit fiecărui

ales local să aleagă ce proiect politic vrea să sprijine mai departe: cel al USL sau cel al regimului Băsescu-Udrea”, precizează PSD.

C.P.

Articole din aceeasi categorie