PRORomânia Cluj a lansat în dezbatere publică programul cu care vrea să guverneze județul

Coordonatorul PRORomânia Cluj, Remus Lăpușan a prezentat, joi, programul cu care intră în cursa pentru șefia Consiliul Județean Cluj. El a subliniat că își dorește să transforme Consiliul Județean într-o instituție mai accesibilă publicului, pentru că acum funcționează ca o instituție birocratică.

Concret, Remus Lăpușan propune o organizare a direcțiilor care țin de administrația județeană pe funcționalități, iar proiectele pe fiecare domeniu să fie gestionate de manageri competenți care să găsească soluții la problemele din domeniul respectiv.

De asemenea, în opinia lui Remus Lăpușan, este necesară promovarea și susținerea producătorilor locali. „Sunt multe discuții despre promovarea produselor românești, dar deocamdată nu există soluții. Ar trebui să știm exact ce producem, la nivelul județului Cluj, Eu propun să avem un sistem de performanță pe ceea ce înseamnă partea de dezvoltare, pe produse românești, împreună cu cei de la statistică, cu cei de la Direcția agricolă și nu numai, trebuie să definim în ce punct suntem și să vedem evoluția după patru ani sau după 10 ani. Nu mă gândesc doar la produse alimentare, ci la IT, la zona medicală”, a declarat Remus Lăpușan.

În programul lansat joi  reprezentanții PRORomânia Cluj atrag atenția că specialiștii pun pe seama mediului privat faptul că așezările urbane din Cluj au cunoscut o bună dezvoltare, iar despre faptul că mediul rural ar fi rămas în urmă față de alte zone ale țării spun că se datorează unei slabe prestații a administrației de la nivel județean. PRO România Cluj își propune, astfel, să aducă echilibru, competență și viziune strategică în administrarea județului Cluj. „Potențialul uman și natural al județului sunt pilonii pe care mizăm pentru o dezvoltare sustenabilă.Vom susține și stimula mediul rural, propunem măsuri și proiecte concrete pentru a reduce decalajele și a asigura un trai decent”, se arată în program.

Printre altele, PRORomânia Cluj mai propune o redirecționare de până la 55% din buget către proiectele care se încadrează în domeniile: antreprenoriat autohton (pe dimensiunea industrială, agricolăsau a serviciilor), tineret, sport, cultură, politici verzi, cercetare-inovare. „Încurajăm spiritul creativ și antreprenorial local. Indiferent că provin din mediul urban sau rural, cetățenii care își doresc și au abilitățile necesare vor fi încurajați, pregătiți și susținuți pentru a-și dezvolta afaceri(de prestări servicii, agricole sau industriale)sau proiecte civice. De asemenea, vom facilita reconversia profesională și formarea continuă, pentru ca cetățenii să aibă șanse suplimentare pentru un loc demuncă pe toată durata vieții”, se arată în program.

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie