Proiect inedit pentru copiii aflaţi în risc de separare de familiile lor

Consilierii locali clujeni vor dezbate, în ședința de vineri, un proiect de hotărâre privind aprobarea participării Direcției de Asistență Socială și Medicală, în calitate de beneficiar al proiectului „PROTECT(ie)-Prevenirea Riscurilor prin servicii de specialitate oferite la timp elevilor, copiilor și tinerilor, aflați în risc de separare de familie în municipiul Cluj-Napoca”.

Inițiativa a fost depusă anul trecut, în cadrul apelului de proiecte POCU 2014-2020- Servicii sociale și socio- profesionale, pentru copii și tineri- regiunea mai puțin dezvoltată, fiind aprobat pentru finanțare. Direcția de Asistență Socială nu are parteneri în acest proiect. Bugetul inițiativei este de 3.687.448,95 lei, din care contribuția proprie este de 127.926,58 lei.

„Obiectivul principal al proiectului vizează îmbunătățirea accesului la servicii sociale și medicale pentru copiii și tinerii aflați în dificultate, din zonele municipiul Cluj-Napoca. Proiectul își propune să dezvolte la nivel local, serviciile pentru copii și adolescenți în risc de separare de familiile lor, prin facilitarea dezvoltării personale și sociale și creșterea gradului de participare activă și integrare în familie, școală și comunitate”, se arată în referatul de aprobare.

Statisticile din anul 2018 au înregistrat 1.438 de copii aflați în risc sau potențial risc. Din aceste cazuri, peste 700 de cazuri au fost sesizate de persoane din familia copilului, de alte persoane sau de copiii în cauză, iar peste 600 de cazuri au fost sesizate de Inspectoratul Școlar Cluj.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie