Primăria Floreşti va investi peste zece milioane lei într-o şcoală nouă

horia-sulea• Urmează grădiniţa, promite primarul •

Primăria comunei Floreşti – cea mai mare comunitate rurală din ţară -, se pregăteşte de expansiunea demografică ce se prefigurează, pregătind construirea unor noi unităţi de învăţămînt. Astfel, aunţul de licitaţie privind construirea unei noi şcoli în comună a fost publicat deja pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), la sfîrşitul săptămînii trecute, anunţă administraţia floreşteană, printr-un comunicat de presă. Licitaţia se referă la “Proiectare şi lucrări de construire scoală P+2E, împrejmuire, branşamente şi utilităţi”. Potrivit documentului citat, noua şcoală se va ridica în zona ANL din Cartierul Cetatea Fetei şi este o investiţie cu o valoare aproximată la 10.862.457 lei, fără TVA – sumă susţinută în totalitate din bugetul comunei Floreşti -, pe lîngă lucrările în sine, estimate la 9.386.762 lei, Primăria Floreşti luînd în calcul şi cheltuieli neprevăzute, în valoare de 938.676 lei.

„Floreştiul este o comunitate tînără, cu o medie de vîrstă de 35 de ani. Anul trecut am avut un număr record de naşteri, iar creşele şi grădiniţele au fost neîncăpătoare. În Floreşti avem în derulare o sumedenie de proiecte, majoritatea fiind deja în plină desfăşurare, iar altele fiind de abia în stadiul concretizării caietelor de sarcini aferente licitaţiilor. Sîntem obligaţi să demarăm acest proiect al realizării unei şcoli şi sper ca, începînd cu următorul an de învăţămînt, aceasta să fie funcţională. Ca un aspect inedit, pot să vă spun că avem în proiect, la stadiul de intenţie, ca respectiva clădire, deşi are destinaţia şcoală, să poată fi utilizată pentru o serie de clase de curs de liceu. Repet, deocamdată este doar o idee. De asemenea, în curînd vom demara şi proiectul privind realizarea unei grădiniţe noi, care va fi amplasată în apropierea clădirii Primăriei”, a precizat primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

Potrivit acestuia, data limită de depunere a ofertelor este 10 octombrie, ora 11, deschiderea ofertelor urmînd să aibă loc în aceeaşi zi, de la ora 11.00. „Contractantul va trebui să depună şi o garanţie de bună execuţie, cuntumul acesteia fiind de 10% din valoarea contractului de lucrări, fără TVA, şi se va constitui prin scrisoare de garanţie bancară, prin reţineri succesive sau prin orice alt instrument de garantare (conform art. 90 din HG 925)2006). Executantul are obligaţia de a constitui garanţia de bună execuţie în termen de maxim 15 zile de la semnarea contractului”, se precizează în comunicatul de presă.

A.S.

Articole din aceeasi categorie