Prima ediție a Congresului Internațional de Medicină Complementară, la USAMV Cluj-Napoca

Prima ediție a Congresului Internațional de Medicină Complementară – eveniment organizat de Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul USAMV – se desfășoară la Cluj-Napoca, în zilele în 6 și 7 martie.

Conform celor anunțate de organizatori, prin prezentările teoretice și practice programate, specialiștii invitați își propun să vină în sprijinul medicilor veterinari practicieni, dar și al studenților, în vederea dezvoltării sau descoperirii de noi metode terapeutice complementare, aplicabile în medicina veterinară.

Medicina complementară și/sau alternativă cuprinde acele practici de îngrijiri de sănătate care nu sunt integrate în sistemul principal al serviciilor medicale și sunt folosite ca terapii adjuvante sau pot înlocui terapiile clasice. Medicina complementară include presopunctura, acupunctura, electroacupunctura, aromoterapia, homeoterapia, chiropractica, hipnoza, masajul, meditația, osteopatia, reflexologia etc. După cum precizează reprezentanții universității clujene, în ultima perioadă proprietarii de animale sunt tot mai interesați de forme „mai naturale de terapie”, care, singure sau în asociere cu metodele convenționale, să rezolve diverse afecțiuni.

”Una din preocupările permanente ale Facultății de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca este adaptarea ofertei educaționale la cerințele studenților noștri și medicilor veterinari practicieni. Interesul crescând al medicilor veterinari pentru medicina complementară a determinat facultatea noastră să introducă în planul de învățământ disciplina de Recuperare medical-veterinară și să sprijine desfășurarea unor conferințe sau workshop-uri pe această temă. Prima ediție a Congresului de Medicină Veterinară Complementară este un eveniment internațional, care are ca scop să promoveze, prin prezentări teoretice și activități practice, câteva din procedurile medicale din categoria Medicinii Comparative”, precizează conf. dr. Cosmin Peștean, prodecan al Facultății de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

În prima zi, 6 martie, vor avea loc trei workshop-uri, conferința propriu-zisă fiind programată pentru 7 martie. Cele două zile de lucrări vor fi susținute de speakeri din SUA și Franța. Toate lucrările sunt găzduite de amfiteatrele de la Institutul pentru Științele Vieții.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie