Peste 6.280 de maşini ridicate de poliţiştii locali clujeni în 2018

Peste 6.280 de autovehicule parcate neregulamentar au fost ridicate pe parcursul anului trecut de pe raza municipiului Cluj-Napoca de poliţiştii locali, se arată în analiza activităţii activităţii Poliţiei Locale. Măsura a fost luată după ce conducătorii acestor autovehicule au încălcat prevederile OUG nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice. Aceştia s-au ales atât cu amendă sau avertisment ca sancțiune principală, cât și cu mașinile ridicate. Recuperarea maşinii s-a putut face doar după plata cheltuielilor aferente ridicării și depozitării autovehiculului.

Măsura ridicării maşinilor staţionate neregulamentar pe raza municipiului Cluj-Napoca a fost aplicată începând cu 9 februarie 2017 în conformitate cu prevederile HG nr. 965/2016, privind circulaţia pe drumurile publice,  pentru modificarea OUG nr. 195/2002, republicată, aprobat prin HG nr. 1391/2006 şi  HCL nr. 21/2017.

Această măsură se aplică în cazuri precum:  oprirea/staţionarea autovehiculelor în staţiile CTP, pe benzile de urgenţă şi cele de siguranţă, în intersecţii şi sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, în zone rezidenţiale/pietonale, pe trotuare şi piste de biciclete, în parcările cu plată, în cazuri de blocare a punctelor gospodăreşti sau a diverselor accese auto, precum şi în alte situaţii, conform legislaţiei în vigoare.

O altă activitate desfăşurată de poliţiştii locali a vizat identificarea și ridicarea autoturismelor din categoria celor abandonate și fără stăpân. Astfel, în urma acțiunilor desfășurate în acest sens au fost ridicate de pe domeniul public al statului în baza Legii nr. 421/2002 un  număr de 153 autovehicule iar un număr de 496 în urma somațiilor transmise  proprietarilor au fost retrase de pe domeniul public .

Tot anul trecut, poliţiştii locali au aplicat 401 de contravenţii pentru nerespectarea autorizațiilor de construire.

Reprezentanţii primăriei clujene susţin că scopul principal al Poliției locale este acela de a interveni prompt și cu eficiență la solicitările cetățenilor. Comparativ cu anul 2017, anul trecut s-a constatat creșterea cu 18% a numărului de sesizări primite, de la 52.287 la 61.652, ceea ce reprezintă creșterea gradului de încredere al clujenilor în Poliția Locală.

Un proiect important al Primăriei gestionat de Poliția Locală, care a avut un impact major în rândul clujenilor a fost cel realizat prin programul „Bugetare participativă” de transport al elevilor la școli cu autobuze dedicate. Astfel, în perioada septembrie-decembrie 2018 la liceele Nicolae Bălcescu și Avram Iancu au fost transportați din cartierele municipiului 24.030 elevi și 1.899 adulți. ‚’Având în vedere succesul înregistrat, anul acesta programul va fi extins la alte licee din zona centrală a municipiului’’, a anunţat Emil Boc în contextul prezentării bilanţului activităţii Poliţiei locale .

C.P.

Articole din aceeasi categorie