Peste 400 de elevi și dascăli clujeni vor fi premiați, anul acesta, la Gala Excelenței în Educație

Peste 400 de elevi și profesori clujeni care au obținut rezultate remarcabile la concursuri și olimpiade naționale și internaționale în anul școlar 2017-2018 vor fi premiați, la începutul lunii octombrie, de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în cadrul tradiționalei Gale a Excelenței în Educație.

La fel ca în anii trecuți, vor fi organizate două festivități, ambele în sala Auditorium Maximum a UBB: prima, în 3 octombrie, când vor fi premiați elevii excepționali din domeniile teoretic și special, iar cea de-a doua în 5 octombrie, de Ziua Educației, când vor fi premiați elevii cu rezultate deosebite din domeniul vocațional – sport și arte. De asemeni, vor fi premiați profesorii care au pregătit acești elevi.

„Și anul acesta, pe lângă premierea elevilor și profesorilor, vor fi premiate și cele mai bune școli de la nivelul județului Cluj. Se vor premia primele patru școli (licee), cele cu rezultatele cele mai bune. Vor exista, de asemeni, un premiu pentru cea mai bună școală specială, un premiu pentru cea mai bună școală din rural și un premiu – separat de cel al liceelor – pentru cea mai bună școală generală, deoarece am considerat că această competiție ar fi inegală dacă toată lumea ar concura pe aceleași criterii” – a declarat, pentru Făclia, inspectorul școlar general, prof. Valentin Cuibus.

Șeful IȘJ Cluj a precizat că și în acest an vor fi premiați și dascălii care au obținut rezultate deosebite la examenele de Definitivat și Titularizare. Această categorie de premii a fost acordată pentru prima oară în 2017.

Gala este organizată în colaborare cu Consiliul Județean Cluj, suma alocată pentru premiile de anul acesta fiind, la fel ca anul trecut, de 250.000 lei. Premiile acordate vor fi între 300 și 2.500 lei (suma maximă fiind prin însumarea mai multor premii obținute la competiții naționale și internaționale).

„Va fi o gală prin care se va recompensa performanța. Sigur, nici copiii și nici adulții nu au obținut rezultatele pe care le-au obținut pentru bani, dar considerăm că premiile pe care le vom acorda sunt o mică recompensă pentru munca pe care o desfășoară, fiindcă nu e ușor să obții o performanță la nivel național sau internațional. În spatele fiecărei performanțe stă multă, multă muncă” – a mai declarat Valentin Cuibus, adăugând că această muncă se face în echipă: elev și profesor, împreună.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie